Zondag, 23 juni 2024
Logo de Stadsruit

9 September Openschepentour Maritiem District

Ben je altijd al benieuwd geweest hoe zo’n schip in de Haringvliet, Oude Haven of Leuvehaven er nu van binnen uitziet? Wil je weten hoe de schippers vroeger leefde en hoe de huidige bewoners wonen?  Grijp je kans en kom op 9 september naar de Erfgoedhavens!

Tijdens de Open Monumenten Dag (OMD) vindt daar de open schepentour plaats. Deze tour is georganiseerd voor en door bewoners van het Maritiem District. Het thema van de OMD is levend erfgoed. Een thema dat perfect past in de erfgoedhaven van Rotterdam waar ruim 100 schepen letterlijk levend en varend erfgoed zijn en waar de meeste schepen ook bewoond zijn.

Zaterdag 9 september stellen de bewoners van de schepen hun schip open voor de bewoners van onze wijk. Daarnaast is er een Vintagemarkt en nautische rommelmarkt op de stadswerf, en info over re-newede scheepsproducten, hergebruik van schepen en ambachten die nodig zijn om de schepen te behouden.

Er is een speurtocht (voor jong en oud) door het maritiem district, rondvaarten met kleine bootjes, een Open Schepen Tour; bewoners van schepen stellen hun schip open en nemen mensen mee in de nieuw ingerichte en authentieke delen van de schepen. De hele dag kan je via deze schepen op en af stappen op scheepjes die je naar het volgende schip brengen.

De liggersvereniging VSWR is initiatiefnemer en organiseert dit samen met de Erfgoedhavens Rotterdam. 

Tekst en foto’s Renate van HuizenGerelateerde artikelen