Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Adopteer een orgelpijp!

Rotterdam – Het Hyperorgel Rotterdam-projectteam is verheugd aan te kondigen dat het publiek nu de kans krijgt om een ​​orgelpijp van het iconische Hoofdorgel van de Laurenskerk Rotterdam te adopteren.

Het Hyperorgel Rotterdam-project is een uniek project dat als doel heeft het Hoofdorgel van de Laurenskerk Rotterdam te restaureren/innoveren en het bouwen van een nieuw hypermodern koororgel dat geschikt is voor hedendaagse muziek en performances. Beide orgels zullen te bespelen zijn vanaf een mobiele speeltafel. Het project is al enkele jaren in ontwikkeling en heeft al veel steun gekregen van de gemeenschap en muziekliefhebbers in Rotterdam en daarbuiten.

Als onderdeel van het project is er nu een actie opgezet waarmee mensen de kans krijgen om een orgelpijp van het Hoofdorgel van de Laurenskerk Rotterdam te adopteren. Door een orgelpijp te adopteren, helpt u niet alleen mee aan het behoud van het monumentale instrument, maar draagt u ook bij aan de ontwikkeling van het Hyperorgel Rotterdam-project.

De adoptiekosten voor een orgelpijp starten vanaf €75,- en de naam van de adoptant zal worden gegraveerd op een plaquette die bij het orgel wordt geplaatst. Daarnaast zal de adoptant worden uitgenodigd voor een exclusieve bijeenkomst.

Met uw donatie draagt u bij aan het behoud van het hoofdorgel van de Laurenskerk en de rijke muzikale tradities die daarbij horen. Het adopteren van een orgelpijp is niet alleen een geweldige manier om uw betrokkenheid bij de Laurenskerk en de stad Rotterdam te tonen, maar ook een prachtig cadeau voor uzelf of voor een dierbare.

“We zijn erg enthousiast over de Adopteer een Orgelpijp-actie”, aldus Andries Ponsteen, voorzitter van het Hyperorgel Rotterdam-project. “Dit is een geweldige manier voor mensen om direct betrokken te raken bij ons project en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de culturele rijkdom van Rotterdam. We hopen dat veel mensen gebruik zullen maken van deze unieke kans om deel uit te maken van ons project.”

Ook diverse fondsen en sponsoren worden gevraagd het project Hyperorgel Rotterdam- te steunen. Er zijn al enkele sponsoren die steun hebben toegezegd waaronder de stichting Droom en Daad en vele particuliere donateurs.

Voor meer informatie over de Adopteer een Orgelpijp-actie of het Hyperorgel Rotterdam-project, kunt u terecht op de website van het project.
www.hyperorgelrotterdam.nlGerelateerde artikelen