Zondag, 23 juni 2024
Logo de Stadsruit

Afscheid van Janpier in WORM

Na 5 jaar neemt Janpier Brands afscheid als directeur van WORM, een instelling voor progressieve cultuur die hij zowel in het centrum als stedelijk op de kaart zette. Diverse actievelingen bedankte Janpier voor zijn inzet.

Vanuit de woke cultuur werd zijn complete persoonlijkheid geschetst. Het radioteam gaf hem de zegening van de tegenstellingen. Charléne roemde de theatrale kapper die alle ruimte kreeg. Janpier werd door Ivan Winter geïnterviewd. Wat is zijn geheim?

Mensen warmte geven en vertrouwen. WORM organiseert zo een 500 evenementen per jaar van Poolse performers tot Antilliaanse muzikanten, van spoken word tot popkoor en Ontmoeten in Cool. In zijn afscheidsspeech bedankte Brands iedereen voor de prachtige tijd en het bestuur voor de steun.

Hij bedankte allereerst de schoonmakers, de productie, de technici en de barmensen. Vervolgens de vrijwilligers en alle mensen achter de schermen,  de programmamakers, de oudgedienden en de nieuwelingen voor hun collegialiteit en waanzinnige plannen.

Het is een geweldige groep mensen, die zich telkens weer ontwikkelt en die WORM maakt tot wat het is. Janpier vindt het een voorrecht om met hen te hebben gewerkt. Er komt ook een bedankje voor de ruimhartige financiers. Johan wordt zijn interim opvolger. Janpier dankt ook Janke en zijn kinderen voor de liefde.

Het draait om vertrouwen

Janpier heeft bij WORM geleerd dat het draait om liefde, vriendschap, vertrouwen en stug doorgaan. Hij heeft ook geleerd dat iets in beweging komt als je iets bestaands met iets nieuws combineert. ‘ Het is mooi dat mensen van WORM op goede plekken in de stad terecht komen’ zei WORM medewerker Tim van den Dolder.

WORM spreidt zijn vleugels uit. ‘ Wat we doen, is het met elkaar draaien van één van de mooiste en meest bijzondere plekken in de wereld. Hoe we het doen is door ons open te stellen, door te helpen, door vrienden te maken en de wereld in te trekken. Waarom we het doen is omdat we diepgevoelde interesse hebben in waar onze medemens mee op de proppen komt, en dat te verbinden aan onszelf ’ aldus Janpier. Janpier speelt ook in een band. Een recent nummer over het geluksgevoel van een band die boven zichzelf uitstijgt werd echt realiteit.

Wat gebeurt er

Brands geeft een kort overzicht van boven zichzelf uitstijgende evenementen. De expo van Suzanne Yousef. The Future Jazzband. Regeneratieve Feedback met Sonja en Martina. Zondes van een kind van Ruwhel, Playground, de Caribbean Ancestry Club, de Poeet Club en Ontmoeten in Cool. The Moarning Choir, Kompenyster Patat en een halve liter Gulpener. Netwerkpodium, The Genderbending Queerparty.

Het Requem for the Avantgardistic State. De samenwerking met Ed, Chantelle, Andrew, Donn, Ivan, Boaz en Angela, het eten voor de buurt tijdens Covid. Het besluit van Janpier is van niets iets maken. Go out en make friends.

De sleutel van het huis geven. Ja zeggen. Ex wethouder Kasmi komt met een dankwoord voor de intense samenwerking en de unieke prestatie van een instelling als WORM onder impuls van Brands.

WORM is van groot belang voor het centrum en voor de stad. Het popkoor WOW zingt I Wanna Be Sedated ( verdoofd ) en Sorry is all that you can’t say. Alles werd overgoten met drankjes, heerlijke Vegahapjes en gebakjes van Tiramisu tot yoghurt en brownies.

AdresBoomgaardsstraat 71, 3012 XA Rotterdam

Telefoon010 476 7832

(EdM)Gerelateerde artikelen