Vrijdag, 19 april 2024
Logo de Stadsruit

Aladin uniek sprookje

10 februari 2023

Wel tachtig kinderen bezochten de voorstelling van Aladin. Het werd een bijzonder poppenspel met veel aandacht voor licht, geluidseffecten, rookwolken en tal van verassende gebeurtenissen. Aladin zoekt voor zijn nep oom naar de wonderlamp.

De woestijnslang komt hem te hulp. Maar de verraderlijke oom heeft andere bedoelingen met de wonderlamp. De opgesloten reus komt uit de lamp en zal zijn wensen vervullen: opsluiten van de Sultan en trouwen met de mooie prinses Jasmina. Aladin verandert hij in een ezel.

Uiteindelijk komt alles goed terecht en de valse oom wordt opgesloten in de lamp, waarin hij oplost. De kinderen doen helemaal mee, van aanmoedigen tot uitfluiten, van dansen tot stilte van de spanning. De poppenspeelster staat live op het podium en doet de schitterende poppen leven met wapperende beentjes, buikdans en een wiebelende staart.

Mooi is de mix van geprojecteerde beelden van Nederland tot de woestijn, van de huiskamer tot het paleis van de Sultan. De kinderen bleven nog lang napraten met de artiesten. Is hier de basis gelegd voor toekomstig theaterbezoek?

Moeders van het Landje zullen in de toekomst de voorstellingen in de Schotse kerk, georganiseerd door Cool aan de Gang, promoten in de groepsapp.Gerelateerde artikelen