Donderdag, 25 juli 2024
Logo de Stadsruit

Atelier op wielen: tekenen in het wild met Sonja van Dolron!

Tekst Sonja van Dolron

Wat: Gevuld met schildersezels en de mooiste kunstmaterialen… Met het atelier op wielen kan er overal en altijd kunst gemaakt worden.

Buiten is de wereld constant in beweging. Dat prikkelt al onze zintuigen, dat wisten de impressionisten al.  Ga je mee op schilderavontuur in de buitenlucht, met de kleurrijke oplossing van zon, licht en lucht.  Het mobiele atelier zorgt voor buitenkunstsessies op straat.

Voor wie: Het atelier is er voor alle Rotterdammers! Jong en oud. Niet voor niets heeft heeft het pop-up atelier wielen. Waar tekenlust is rijdt de juf op wielen naar toe. Haar atelier is gevuld met materialen van acrylverf, tot houtskool tot Oost-Indische inkt en en met de veldezels en tafeltjes is er in een mum van tijd een serieus atelier, midden in onze stad!

Waar is het atelier te vinden? Waar niet! In heel veel wijken zijn er samentekensessies mee te beleven, Op elke eerste donderdag en elke derde donderdag van de maand kun je meedoen in de Botanische tuin Kralingen.

Op dinsdagen kun je mee schilderen in de huiskamer Blijdorp. Op vrijdagen schilder je met de juf mee op het atelier. Op verschillende dinsdagen, donderdagen en zondagen reist zij door de rest van Rotterdam.

Doe mee op zondag 11 en 18 augustus in het Wijkpark Oude Westen. Op donderdagmiddag tussen 14.00 n 17.00 29 augustus en 5 september kun je meeschilderen op het Schouwburgplein. 

Elke tweede donderdag van de maand tekent het atelier op een verrassingslocatie. Rijd je een keer mee, met het atelier op wielen in de wijk? met Ga naar atelieropwielen.com of schrijf je in voor de nieuwsbrief via info@atelieropwielen.com en word op de hoogte gehouden van alle tekenspots die het atelier aandoet. 

Wat kost het meedoen? In de meeste gevallen is het gratis of tegen vrijwillige bijdrage. Kijk per les hoe je mee kunt doen en wat het kost. atelieropwielen.comGerelateerde artikelen