Donderdag, 25 juli 2024
Logo de Stadsruit

Bibliotheek Rotterdam introduceert gastcollectioneurs

Bibliotheek Rotterdam vindt het belangrijk dat inwoners meedenken over de collectie en introduceert De keuze van gastcollectioneurs. Rotterdammers kruipen tijdelijk in de huid van de bibliothecaris en delen hun tips, ideeën of inspiratiebronnen voor de collectie van de bibliotheek.

Bibliotheek Rotterdam is er voor alle Rotterdammers en vindt het belangrijk dat zij kunnen meedenken over de boeken in hun bibliotheek. Manager en missielijnregisseur Collectie & Kennisdeling, Barbara van den Bos:

“De bibliotheek is nieuwsgierig naar de mening van de stad. Rotterdammers konden al aanschaftips met ons delen, maar we willen inwoners graag méér betrekken bij de collectie en verrast worden door nieuwe invalshoeken. Samen met Rotterdammers bouwen we de collectie.”

De keuze van

Met De keuze van geven gastcollectioneurs tips waarmee de collectie kan worden aangevuld. Zij delen hun ideeën voor de collectie, hebben veel kennis of expertise op een bepaald gebied of zijn op hun vakgebied een voorbeeld voor anderen. Als gastcollectioneur geven ze bijvoorbeeld tips voor boeken over een bepaald thema. Maar ook boeken, films, gedichten of kunstwerken die inspirerend of belangrijk waren in hun leven en dat voor anderen wellicht ook kunnen zijn.

Groene boeken

Er wordt afgetrapt af met de keuze van Guerrilla Gardener Jenny. Cerian ‘Jenny’ van Gestel is aanjager bij Guerrilla Gardeners, bioloog en expert in duurzaamheid. Voor de expo Rotterdam wordt groen! vroeg de bibliotheek haar de collectie aan te vullen met boeken over tuinieren, duurzaam leven, vergroening en klimaatverandering. Als gastcollectioneur schreef zij over haar tips in een blog.

Meedenken over de collectie  

Elke Rotterdammer is welkom om tips te delen en mee te denken over de collectie. Met een formulier voor aanschaftips kun je een boek doorgeven dat je mist in de bibliotheek. Wie veel kennis over een bepaald onderwerp of genre heeft en graag als gastcollectioneur tips wil delen voor de collectie kan vanaf nu een mail sturen naar dekeuzevan@bibliotheek.rotterdam.nl. De bibliothecaris bekijkt dan of de tips passen in de collectie van Bibliotheek Rotterdam.

Meer informatie vind je op: www.bibliotheek.rotterdam.nlGerelateerde artikelen