Donderdag, 25 juli 2024
Logo de Stadsruit

Culturele Soos

Elke vrijdagmiddag tussen 15:00 en 17:30 uur komen Portugeessprekende ouderen bij elkaar in het Huis van de Wijk De Kipstraat voor de inloop middag, ook wel ‘’soos’’ genoemd, georganiseerd door de Stichting Oliva. Het zijn voor het overgrote deel Kaapverdiaanse 70 plussers, voor wie de vrijdagmiddag een mooie sociale activiteit is om naar uit te kijken.

Tijdens de bijeenkomsten wordt er muziek gedraaid of gemaakt, er wordt gezongen en gedanst. Op 21 juni is de eerste dansmiddag. Er worden gezamenlijk hapjes gemaakt en is er een klaverjasclub.

Vanaf augustus begint de eerste maandelijkse muziekmiddag van Stichting Oliva. Amateurmusici uit de groep spelen dan met professionele muzikanten in een openbare repetitie. ‘Zo repeteren we voor een optreden tijdens het grote buurtfeest dat we willen organiseren met kerst’, legt initiatiefneemster Edite Graca Oliveira uit.

Iedereen is welkom, wil je een keer meespelen of alleen kijken? Kom vooral een kijkje nemen op de vrijdag middagen. De activiteiten zijn gratis te bezoeken. Voor meer informatie of vragen kun je mailen naar: e.gracaoliveira@upcmail.nlGerelateerde artikelen