Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

De 10e editie van de Rotterdams popweek komt er aan!

Van vrijdag 4 t/m zondag 13 november staat Rotterdam weer bol van de popmuziek tijdens de 10de editie van de Rotterdamse Popweek. Tien dagen lang wordt Rotterdam overspoeld met optredens, waarbij evenementen, artiesten en podia op inspirerende wijze laten zien wat ze allemaal in huis hebben.  

Rotterdamse Popweek 2022
De Rotterdamse popscene is bruisend en levendig en verdient het om tijdens de Popweek, de enige week die 10 dagen duurt, flink in de schijnwerpers te staan. Dit doen we tijdens deze 10de editie weer als vanouds o.a. met een aantal Popweek Specials en een vol programma die de muziekscene laat schitteren.

Na twee jaar coronapandemie is ook de nu al legendarische Rotterdamse Popquiz in Rotown terug, waarmee de muzikale week wordt geopend.

Sinds de eerste editie is de Rotterdamse Popweek uitgegroeid tot een festijn met ruim 800 optredens, 200 events op 120 locaties. Alles georganiseerd door de makers en organisatoren in de stad zelf. Ook dit jaar staar er een vol programma in de planning. Voor het totale Rotterdamse Popweek programma kijk je op de speciale site, die regelmatig wordt aangevuld. De lijst met Popweek Specials maken we binnenkort bekend.

Rotterdamse Popweek
De Rotterdamse Popweek is in 2013 door de Popunie in het leven geroepen om bestaande en nieuwe popgerelateerde activiteiten te bundelen en in de schijnwerpers te zetten. Daarmee wordt zichtbaar gemaakt wat er allemaal op het gebied van popcultuur plaatsvindt in Rotterdam.

Met veel popmuziek en promotie wordt de stad verlevendigd en bewijst Rotterdam dat de stad uitblinkt in creativiteit en muzikaliteit. Hierdoor blijkt dat in Rotterdam veel meer talent aanwezig is en veel meer activiteiten plaatsvinden dan men vaak denkt. De Popweek is daarom ook een goed moment om nieuwe initiatieven aan te moedigen en onder de aandacht te brengen.

De Rotterdamse Popweek woon je niet alleen fysiek bij maar volg je ook online: met reviews en foto’s op onze social kanalen en meer.

Maak het mee en deel jullie #RdamPopweek22 ervaringen op Instagram, Facebook en Twitter #Popunie #010isTof #poppoppopGerelateerde artikelen