Donderdag, 25 juli 2024
Logo de Stadsruit

De Lees Simpel app maakt wat moeilijk leesbaar is simpel!

Brieven van organisaties, gemeente of overheid kunnen door het taalgebruik en de hoeveelheid tekst soms heel ingewikkeld zijn om te lezen. Daar is nu een oplossing voor gevonden met de Lees Simpel-app. Met hulp van kunstmatige intelligentie (AI) worden ingewikkelde brieven vertaalt naar een leesbare brief.

Maar je kunt de Lees Simpel app ook gebruiken voor artikelen, bijsluiters, brieven en handleidingen. Het enige wat je hoeft te doen is een foto van de tekst te maken en de app geeft een samenvatting in begrijpelijke taal.

De app is vooral bestemd voor mensen die niet van ingewikkelde brieven houden of de tekst niet begrijpen. Maar ook voor mensen die moeite hebben met het lezen en schrijven, voor mensen met Nederlands als tweede taal, maar ook als je andere mensen wilt helpen met het begrijpelijk kunnen lezen en schrijven.

De Lees Simpel app is te downloaden in de App Store en Play Store. Je kunt de app gewoon downloaden zonder een account aan te maken. Zo worden er geen gegevens verzameld, worden er geen documenten opgeslagen en is het gebruik anoniem.

De Lees Simpel app wordt al door verschillende organisaties gebruikt en aangeraden en heeft lovende recensies. Dus, ken jij iemand die moeite heeft, of kan jezelf wel wat hulp gebruiken met het lezen van ingewikkelde teksten, download dan de app en maak het jezelf makkelijk.  Gerelateerde artikelen