Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

De Roodkapjes komen naar mantelzorgers toe

Een mantelzorger zorgt onbetaald voor een ziek familielid of vriend. Dat doen mensen vaak uit liefde. Ze zien zichzelf niet als mantelzorger. Terwijl in onze ogen het niet uitmaakt of jij vier uur fysiek voor iemand zorgt of enkel één uur per week boodschappen doet voor iemand. Vergeet niet dat mantelzorgers mentaal vaak over veel dingen moeten nadenken. Dat is ook een belasting. 

Stichting De Roodkapjes helpt mantelzorgers om een goede balans te vinden tussen zorg voor de ander, en zorg voor zichzelf. Maandelijks zijn De Roodkapjes te vinden in alle veertien gebieden van de stad Rotterdam en verzorgen dichtbij huis ‘zelfzorgmomenten’ voor mantelzorgers. Tijdens een korte bijeenkomst van twee uur gaan we naar buiten om te ontspannen en ervaringen te delen.

Ook behandelen we iedere maand een thema, zoals: Zelfzorg, Loslaten, Grenzen stellen en Veerkracht. Ben of ken jij een mantelzorger waar dit programma goed bij zou aansluiten? Boek dan kosteloos een ticket via de website: www.deroodkapjes.nl/agenda Op vrijdag 10 mei zijn wij te vinden in het centrumgebied. Gerelateerde artikelen