Donderdag, 25 juli 2024
Logo de Stadsruit

Dhr. Hendrik Menes binnenkort 90 jaar

Nadat dhr. Menes 3 jaar geleden vanwege zijn 65 jarig huwelijk felicitaties en een  boeket namens de Burgemeester kreeg is het nu tijd om weer aandacht aan hem te schenken. Hij wordt namelijk 1 januari 2024, 90 jaar. Wie is Hendrik Menes?

Hendrik Menes, geboren in Paramaribo, ging na het doorlopen van de lagere school, vanwege de gezinssituatie, op zeer jonge leeftijd werken. Hij kreeg een baantje als bode bij het postagentschap van de Evangelische Broeder Gemeente. Na nog twee baantjes, waarvan één op de beroemde veerboot Ansoe, ging hij in dienst bij ’s Landshospitaal te Paramaribo.

Hier heeft hij 16 jaar gewerkt bij de facilitaire dienst, afdeling schoonmaak. Vóór de onafhankelijkheid van Suriname vertrok hij naar Nederland om zijn gezin betere perspectieven te bieden.  

Opgevangen in Amsterdam door kennissen verhuisde hij na 1 maand naar Rotterdam om daar makkelijker een baan te vinden. Al heel gauw kwam hij in dienst bij de Gemeente Rotterdam, afdeling ROTEB bij de vuilverbranding.

Hendrik: “Mijn gezin kon nu overkomen zodat wij nu weer compleet waren. Ik heb met veel plezier gewerkt.

Het was zwaar werk maar het werd goed betaald en ik had een goede band met de collega’s. Door de automatisering werd het werk makkelijker”.Vanwege gezondheidsproblemen ging Hendrik op 59 jarige leeftijd met de VUT.

De dienstjaren bij de overheid in Paramaribo werden meegeteld als tropenjaren zodat Hendrik kon uitzien naar een goed pensioen. Reeds meer dan 40 jaar woont hij in een mooi appartement in het Centrum van Rotterdam.

Direct na zijn pensioen kon hij genieten van bezoekjes aan ex-collega’s, vrienden uit Suriname en lezen van kranten in de bibliotheek. Aangezien heel veel ex-collega’s en vrienden zijn overleden maakt Hendrik tegenwoordig veel wandelingen door Rotterdam. Hij maakt dankbaar gebruik van het gratis rijden met het openbaar vervoer van deze stad om bijvoorbeeld de vorderingen van de vele bouwprojecten te volgen.

Hendrik en zijn echtgenote genieten van hun ‘oude dag’ ondanks bijkomende gezondheidsperikelen. Zij voelen zich liefdevol omringd door hun dochter, drie zonen en kleinkinderen.

(Carl Klaverweide)Gerelateerde artikelen