Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Discodip zet kids in beweging

Discodip het theaterstuk van Efrem Stein maakte indruk op de kinderen van Cool. ‘Achter elke traan schuilt een lach’ is het motto van Efrem. Hij komt op rolschaatsen de zaal in, wat een heel gedoe is. Hij is een echte leerling met vallen en opstaan.

Uiteindelijk komt het goed en glijdt hij op één been over het vinyl. Efrem ziet er uit als een clown. Bij het uitproberen laat hij zijn tranen de vrije gang. Hij hikt en snikt. Tot Discodip de gouden tip is. Grappige deuntjes draaien door en door en Stein grijnst van oor tot oor. Dip jezelf in kleurtjes, dans met al je humeurtjes. Uit je dip met disco.

Stein heeft diverse elpees van groen tot rood en van geel tot zilver. Met alle platen wordt gejongleerd en uiteindelijk worden ze op een groot scherm met feestmuts geplakt. Ondertussen zien de kinderen alle soorten dansen die de disco rijk is. Het gaat eerst niet met de rolschaatsen tot Efrems grote teleurstelling. Dan maar op sokken !

Aan het eind gaan de kinderen uit hun bol. Het is echt discodansen ten top met de diverse bewegingen, met armen en benen. Vanaf 2 jaar gaan ze als volleerde dansers tekeer. Het is feest !

(Ed de Meijer)Gerelateerde artikelen