Vrijdag, 19 april 2024
Logo de Stadsruit

Eventuele sloop van de Pompenburg/Doelstraat flat

12 februari 2023

In de vorige editie van de stadsruit hebben we een interview geplaatst met de voorzitter van de bewonersverenging van het wooncomplex Pompenburg/Doelstraat Cor Lekker en met Marijke Gelens Lamdillion.

Hoewel het ons ging om gewoon een goed gesprek te hebben met hen is de nadruk wat komen te liggen op de geplande sloop en de afspraken tussen bewoners en Wooncooperatie Havensteder.

Jouw stadsruit is onafhankelijk en heeft daarom de mogelijkheid geboden om een ander geluid van de bewoners te laten horen. Onderstaand artikel en foto’s zijn ingezonden door één van hen. Van de heer Helmut Tjemmens, bewoner Pompenburg.

De gedachte alleen al geeft bij velen in de flat een onrustig gevoel waarom zo’n goed woongebouw gesloopt moet worden ten faveure van het grote geld. Het is een goed gebouw, pas voor veel geld toekomstbestendig en energiezuinig gemaakt en dan ga je het slopen. DAT DOE JE TOCH NIET.

Er zijn bewoners die wonen hier al meer dan 30 jaar. Zelf heb ik het ook toen wij hier 12 jaar geleden kwamen wonen, dachten we “hier willen we oud worden” en dan krijg je dit. Deze sloop gaat veel extra sterfgevallen opleveren, zelf heb ik hierdoor, door de stress een herseninfarct gehad, waar we gelukkig snel bij waren.

Nu de corona weer bijna voorbij is, kunnen we weer met de tuinbijeenkomsten beginnen. Dat geeft een grote cohesie. Dat was altijd gezellig, waardoor je de buren beter leerde kennen. In de nieuwe situatie kan dat niet meer moet je achter je raam blijven zitten.

Voor veel mensen die geen volkstuin hebben of naar de camping gaan is dit een ideale situatie, balkon op het zonnetje, een hapje en een drankje erbij dat is toch ideaal.

Zelf heb ik helaas geen volkstuin of camping waar ik heen kan gaan, maar beneden in het zonnetje en met een paar buren is het beregezellig.

En dan wordt er gezegd: ja maar je krijgt er een mooie nieuwe woning voor terug, ja maar de woning wordt wel kleiner en er komt geen kelderberging. Los van de eventuele kosten van herinrichting, je krijgt hoge ramen, passen je huidige gordijnen dan nog wel? Of je krijgt aan 2 zijden hoge ramen, waar je dan je boeken-of andere kasten voor moet zetten.

Ook komt er geen balkon misschien een kleine uitstulping waar je met veel moeite 2 krukjes kwijt kan. Er zijn mensen met een woning aan de Pompenburg die hebben aan de achterkant een mooi balkon, die achterkant is er niet meer, je krijgt aan de voorkant ruimte voor 2 krukjes waar je dan lekker in de uitlaatgassen kan gaan zitten.

Ik heb een paar foto’s gemaakt om te laten zien wat je kwijt raakt. Nee ik en vele anderen zijn ondanks de ronkende tekeningen geen voorstander van de sloop.Gerelateerde artikelen