Vrijdag, 19 april 2024
Logo de Stadsruit

Expo | Present

15 februari 2023

In de tentoonstelling Present vertelt fotograaf Peter van Beek de verhalen van bezoekers van de Pauluskerk: mensen die vastzitten in het systeem, vaak in een uitzichtloze situatie. De tentoonstelling is een verbeelding van hun dromen en een ode aan hun levenskracht.

Door alles wat zij hebben meegemaakt, dragen deze mensen een schat aan wijsheid, levenservaring en veerkracht met zich mee. Met de foto’s vertellen zij een deel van hun verhaal en laten zij hun passies en verlangens zien.

Studenten van de Hogeschool Rotterdam gingen in gesprek met enkele geportretteerden, hun verhalen zijn via de QR-code bij de foto’s te beluisteren.

Het Diaconaal Centrum Pauluskerk komt op voor álle mensen in Rotterdam en omgeving die het zonder hulp niet redden: mensen die dak- of thuisloos zijn, een verslaving hebben, of kampen met psychiatrische problemen, mensen zonder geldige verblijfspapieren, zonder betaald werk, jongeren zonder gevoel voor richting en kwetsbare ouderen.

Uitgangspunt voor de Pauluskerk is het belang en het ‘perspectief op beter’ van deze mensen. En dus is ieder mens onvoorwaardelijk welkom bij de Pauluskerk.

  • Tot en met 29 januari ’23 te zien
  • Locatie: hal Centrale Bibliotheek
  • AdresHoogstraat 110, 3011 PV Rotterdam 
  • Toegang: gratis


Gerelateerde artikelen