Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

ExPo ZoHo

Oke, het is niet helemaal binnen het gebied van onze krant, maar de ontwikkelingen in het Zomerhofkwartier gaan ons ook aan. Daarom zeker een reden om deze expo onder je aandacht te brengen.

T/m zondag 22 januari is de expositie over het Zomerhofkwartier en Pompenburg voor publiek geopend. Ze vertellen het verhaal en de toekomst van deze creatieve wederopbouw hotspot in de galerie Neck of the Woods aan de Heer Bokelweg in gebouw Katshoek.

Zomerhofkwartier

Het Zomerhofkwartier, vaak ZoHo genoemd, is grofweg het gebied begrensd door de Hofplein en Schiekade, de Teilingerstraat, de Noordsingel en Pompenburg. Dwars door het gebied loopt het bijna twee kilometer lange Hofpleinviaduct.

Het kwartier werd grotendeels verwoest in mei 1940 en na de oorlog aangewezen als een kantoor- en bedrijvenwijk met enkele scholen en kerken. De gebouwen werden voorzien van veel wederopbouwkunst. De oorspronkelijke bedrijven zijn inmiddels bijna allemaal verdwenen en Zoho werd een plek voor creatieve ondernemers en alternatieve horeca.

Het gebied staat nu aan de vooravond van grote veranderingen; het ZOHO plan voor 600 woningen is in een ver gevorderd stadium, net als de restauratie van de Hofbogen met een park op het viaduct en voor de laatste open plek van de verwoeste stad, het plantsoentje achter de Shellgebouwen, is ook een woningbouwplan gemaakt.

Een goed moment om terug te kijken en vooruit te blikken met de ExPo ZoHo.

Bezoekersinfo

De tentoonstelling is t/m 22 januari 2023 gratis te bezoeken in Galerie Neck of the Woods, Heer Bokelweg 157.

Openingstijden: do 15:00 – 19:00 uur, vr 13:00 – 17:00 uur, za 13:00 – 17:00 uurGerelateerde artikelen