Donderdag, 25 juli 2024
Logo de Stadsruit

Funderingsonderzoek Witte de Withkwartier

In het Witte de Withkwartier staan veel panden op houten palen. Dat kan tot problemen leiden. Daarom heeft de gemeente besloten om particuliere eigenaren in deze wijk gratis procesbegeleiding aan te bieden.

Steenvlinder heeft hiervoor opdracht gekregen. Eigenaren die de fundering laten onderzoeken weten of zij op korte termijn actie moeten ondernemen of niet. Een onderzoeksrapport is een goed vertrekpunt om de ontwikkeling van de fundering te monitoren. En bij verkoop van woningen wordt steeds vaker gevraagd wat de staat van de fundering is.

Het is mogelijk dat eigenaren van woningen die naast elkaar liggen samenwerken aan funderingsonderzoek. Deze funderingen vormen dan een onderzoek blok. Het is efficiënter, goedkoper en interessanter om meerder funderingen als blok te laten onderzoeken dan afzonderlijk.

Hoe werkt de subsidieregeling van de gemeente, wat zijn de volgende stappen ? Er komen twee informatieavonden in de Schotse Kerk, Schiedamsesingel 2 op maandag 3 april en dinsdag 4 april telkens van 19 uur tot 20.30 uur. Je kan contact opnemen met Steenvlinder via mijnfundering@steenvlinder.nl Gerelateerde artikelen