Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Garage Rotterdam

Meditations on Europe

Van 19 november 2022 tot 22 januari 2023

Meditations on Europe is de derde en laatste tentoonstelling van Youri Appelo voor Garage Rotterdam.

Wat zal de toekomst Europa brengen? Al jaren hangt er een wolk van onzekerheid boven Europa. Zowel binnen als buiten dit continent lopen spanningen hoog op. Een groeiend rechts nationalisme dat pleit voor onafhankelijkheid van de Europese Unie (EU) en het gebrek aan democratie in de unie zetten alle lidstaten onder druk. Dat terwijl de oorlog in Oekraïne, vluchtelingencrises en politieke instabiliteit in Amerika Europa dwingen tot collectieve actie.

In lijn met de gefragmenteerde en fluïde aard van Europa presenteert Meditations on Europe een reeks onafhankelijke en kritische verhalen, die Europese geschiedenissen, identiteiten en problemen aan de kaak stellen.

Om de roep naar een democratischer Europa te omarmen, biedt Meditations on Europe geen antwoorden. Iedereen die zowel bewust als onbewust deelneemt aan het Europese project heeft het recht om eigen antwoorden te formuleren op de vraag:

Hoe kunnen we bijdragen aan een democratische, gelijkwaardige en pluriforme toekomst in Europa, gebaseerd op onze persoonlijke standpunten en ideeën?

Garage Rotterdam is geopend van woensdag tot en met zondag, van 12.30 tot 17.30 uur.

Garage Rotterdam, Goudsewagenstraat 27, 3011 RH Rotterdam info@garagerotterdam.nl 010 – 737 08 75

https://www.garagerotterdam.nl/Gerelateerde artikelen