Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Gezocht: helpende handen voor de Eye Eye-groep

Stadsdriehoek/Cool – Via de Eye Eye-groep houden bewoners in Cool en Stadsdriehoek de gemeente en politie scherp op mogelijke problemen in hun buurt. Van ontbrekende prullenbakken, vuilnis op straat tot overlast van verkeer of hangjongeren. Nog wel nodig: meer betrokken bewoners die een handje willen helpen.

De Eye Eye-groep valt onder stichting Wijkorgaan Stadsdriehoek, vertelt Carl Klaverweide. Hij is betrokken bij het initiatief dat al vele jaren succesvol draait in Stadsdriehoek.

Het idee is simpel: zo’n vijf of zes keer per jaar komen de bewoners van de Eye Eye-groep samen om problemen in hun buurt te bespreken. En: om deze door te geven aan de gemeente en politie. Daar heeft de Eye Eye-groep namelijk nauw contact mee.

Carl legt uit: ‘We werken met een actielijst. Die sturen we steeds door naar onder meer wijknetwerkers van de gemeente, maar ook naar de wijkagent bijvoorbeeld. Met wisselende samenstelling nemen zij ook deel aan de vergaderingen. Dat wordt heel erg gewaardeerd. Wij krijgen ook terugkoppeling van onderwerpen die we eerder hebben doorgegeven.’

Onderwerpen

Wat voor onderwerpen kaart de Eye Eye-groep onder meer aan? Nou, bijvoorbeeld dat er op een bepaalde plek in de wijk prullenbakken ontbreken. Of dat er na een regenbui altijd plassen blijven staan bij een oversteekplaats. Maar ook: dat er in een straat overlast is van sluipverkeer of ‘showverkeer’. Zo staat de Meent al tijden op de actielijst van de Eye Eye-groep.

‘Zo’n probleem is niet zomaar opgelost’, weet Carl. ‘Maar wij kunnen als bewoners wel direct onze ervaringen delen met mensen die erover gaan. Wij zien sommige dingen ook sneller dan bijvoorbeeld een ambtenaar of politieagent.’ En: de Eye Eye-groep krijgt in zo’n geval dus ook een toelichting, van bijvoorbeeld de gemeente.

Carl: ‘En daarmee kweek je ook begrip. Ambtenaren doen ook hun best, zij kunnen niet alles oplossen. Maar wij kunnen dat dan wel weer beter uitleggen aan de buurt. Dat is ook winst.’

Uitbreiding

Inmiddels is de Eye Eye-groep naast Stadsdriehoek ook actief in de wijk Cool. Eén probleem: er is een dringend tekort aan betrokken bewoners. Wilt u een handje helpen bij het signaleren van mogelijke problemen in uw omgeving? Meld u dan aan bij Carl Klaverweide. Dit kan via carl.klaverweide@planet.nl. Of bel naar  06 481 820 03.

De Eye Eye-groep is dinsdag 27 september weer samen gekomen in  het Huis van de Wijk ‘De Kip’.  Voor dit jaar wordt er nog één bijeenkomst in november georganiseerd. Wilt u daarbij zijn? Aanmelden kan ook bij Carl Klaverweide.

(Janneke Kok)Gerelateerde artikelen