Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Groen Festival

Op 23 september was de eerste editie van het XL Groen Festival. Bij het gratis toegankelijke Groen Festival staan twee dingen centraal: duurzaamheid & toegankelijkheid. De grote trekker van het festival is Claudia Rosbergen.

Zo werd er tijdens de bewegingsworkshop rekening gehouden met de fysieke mogelijkheden van iedereen. Duurzaamheidsworkshops stonden in het teken van het thema groen zoals plantjes stekken en fermenteren maar ook andere duurzaamheidsthema’s zoals je eigen wasmiddel maken.

Om een idee te krijgen hoe het is om met een rolstoel door de stad te gaan was er ook een rolstoelparcours aanwezig. Het maakt je bewust van de dagelijkse hindernissen voor rolstoelgebruikers. Als wijkraad zien we daarom graag dat het mogelijk wordt om toegankelijkheidsmeldingen als categorie op het hoofdscherm direct te kunnen plaatsen in de MeldR app. Nu moet je dit nog doen via “Overige onderwerpen” en daarna kiezen voor “Iets anders”.

Ondanks het weer was dit evenement een groot succes. Initiatiefnemers zoals Claudia zijn geweldig. Samen maken we het centrum elke dag weer een beetje groener & inclusiever.

Er zijn altijd handen tekort om initiatieven in de wijk succesvol te maken. Wil jij een keer meehelpen? Stuur dan een bericht naar centrum@010home.nl en we nemen snel contact met je op. Doe je mee?

(Loes Rojer / Wijkraad Rotterdam Centrum Oost)Gerelateerde artikelen