Het DNA van Rotterdam
We maakten een boeiende Hoog en Laag talkshow mee in WORM. Thema was de transformatie van Rotterdam van havenstad met kunsthart naar een stad die zijn allure terug won. 1000 (on) geloven en gemeenschappen delen dezelfde stad.
Wat gebeurd er als teveel mensen buitenspel staan ? Filmmaker Gyz La Riviére stelde dat de woningnood nog nooit zo groot is geweest. Hij maakte een spannende film over grote Chinese steden als Shanghai.
Zij maken grote gebaren, een snelle en efficiënte aanpak. Waar is de tijd dat Alexanderpolder werd ontwikkeld ?
Miriam Zimmerman geeft als lerares creatieve vakken op Zuid. Creativiteit wordt bij kinderen soms gesmoord door de thuissituatie. Bij het maken van een schoolkrant rond hun interesses vallen veel verschillen weg. Kinderen zijn niet zo bezig met hun diverse achtergronden.
Antropoloog en verhalenverzamelaarster Nicole van Dijk zwengelt een discussie aan over wijkidentiteit bepaald door ligging en geschiedenis.
Schrijver en Stadsonderzoeker Paul van de Laar stelt dat je DNA evolueert. Het wordt in de loop van de jaren afgepeld en wat overblijft blijkt wel een lekkere vrucht. Er is ongetwijfeld wel iets gemeenschappelijks. De woningnood is niet van vandaag en hangt ook samen met migratie, Marokkanen, Polen, Oekraïners.
Een wereldstad moet haar verantwoordelijkheid opnemen en anders kijken naar migratie. Dichter Olivier van Nooten geeft een ode aan creatief handelen en het Colombiaanse duo Del Mar brengt de vrolijkheid in de stadsdiscussie.