Donderdag, 25 juli 2024
Logo de Stadsruit

Het Rotterdam Openbaar Vervoersmuseum

Stichting Romeo, is weer open vanaf 1 april

Eind maart begint de lente en daarmee ook het museumseizoen van ROVM. Alle historische Rotterdamse trams en metro’s en een aantal bussen zijn onder één dak samengebracht in onze museumremise aan de Kootsekade 19. Van april tot en met november is het museum elke eerste zaterdag van de maand geopend en rijden ook onze museumlijndiensten met historische trams en bussen vanuit diverse stadsdelen naar het museum en terug.

De ritten met deze museumlijnen zijn inbegrepen in de toegangsprijs van het museum. Dus het is niet nodig met de eigen auto naar het museum te komen en parkeergeld te betalen. Deze winter is er weer hard gewerkt om het museum tip top in orde te maken. Bij de twee metro’s is een bedieningspaneel gemaakt waar je zelf kunt ervaren hoe het is om een metro te besturen. Ook zijn er weer twee antieke bussen te bewonderen. En natuurlijk heel veel trams.

Deze keer zal ook de werkgroep Historie aanwezig zijn met heel veel (foto)materiaal voor de verkoop. Een ware schatkamer voor de verzamelaars. En naast onze museumwinkel is er ook een standje van de busgroep met specifieke bus-attributen. En natuurlijk kunt u in het Wachthuis weer lekker broodjes en wat te drinken kopen. De entree bedraagt € 7,50 en voor kinderen van 4-11 jaar € 5,00.

Rotterdams Openbaar Vervoer Museum, Kootsekade 19, 3051 PC  Rotterdam

06 12042 666 info@stichtingromeo.nl https://www.rovm.nl/nl/Gerelateerde artikelen