Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Informatiemarkt Cool succesvol

We bezoeken een drukke informatiemarkt in de Schotse kerk met een keur aan deelnemers. Aanwezig was Steenvlinder die de opdracht kreeg van de gemeente om op vraag van eigenaren funderingsonderzoek te doen.

Dat is belangrijk voor de waarde van hun huis. Wie zijn fundering verwaarloost lijdt enorm verlies. Je kan contact opnemen met mijnfundering@steenvlinder.nl Ook WMO Radar en Spirit 55 zijn aanwezig. Ze zetten in op meedenken en meedoen, op actief blijven en bewegen. Ze informeren ook over digitalisering. Naast hen staat Opzoomer Mee met jonge mensen.

Ze hebben een Lief en Leed potje en stimuleren de aanplant van  klimplanten. Zo is er in Cool het initiatief van blauwe regens in de straat. Heb je al een app op je telefoon van Meld R waarmee je veel ellende in de buitenruimte kan verhelpen? Mooi wordt het 70 meter hoge Downtown. Ze komen met een glossy brochure.

In het project wordt een diversiteit van woningen aangeboden, waarmee een breed scala van doelgroepen wordt bediend. Van starterswoningen, zorgwoningen en woon-werkunits tot maisonnettes, lofts en penthouses.

Opvallend zijn de grote balkons en de daktuin. De toren komt klaar in 2025. Het Baanblok komt op de plek van de huidige GGD, gebouw waarvan het historisch stuk wordt behouden.

De ontwikkelaars zijn op zoek naar het DNA van het gebied. Wat betekent het gebied voor jou  en wat is jouw wens voor de toekomst? Veel belangstelling is er voor de aanpak van het Landje. Iedereen vind de vergroening geweldig. De tuin van het Oogziekenhuis wordt door de gemeente opgekocht en wordt het begin van een park tot de Russische kerk.

De Cruijffcourt wordt verlegd richting Schotse kerk en er komt een waterberging. Het plein wordt in fases aangepakt zodat de kinderen  kunnen blijven spelen. Wist je dat je een goed idee voor de buurt kunt insturen bij Woonstad? Ga naar www.woonstadrotterdam.nl/idee. Ook CVD is aanwezig. Ze zitten op Westblaak 96. Hun aanpak is gericht op wonen met begeleiding.

Ze doen aan opvang van cliënten die geen veilig of stabiel thuis hebben. Ze hebben een herstel en verpleegafdeling voor dak- en thuislozen en een respijthuis om paar dagen op adem te komen. Een indicatie is niet nodig.

Rotterdammers kunnen zich aanmelden. Kan je energie krijgen uit je eigen wijk? Doe mee en word lid van Stadsdriehoek Energie. Zij werken samen aan hun eerste zonnedak op basisschool het Landje.

(Joke Mulder en Ed de Meijer)Gerelateerde artikelen