Zondag, 23 juni 2024
Logo de Stadsruit

Initiatievendag

Op dinsdag 30 mei organiseert gemeente Rotterdam in samenwerking met de wijkraad Centrum een initiatievendag in Theater Rotterdam aan het Schouwburgplein. Deze vindt plaats van 19.00-21.00 uur en is bedoeld voor alle bewoners en sociaal ondernemers die wonen of gevestigd zijn in het centrumgebied. Hieronder vallen de wijken Stadsdriehoek, Cool, Scheepvaartkwartier en het Central District.  

 De bijeenkomst is bedoeld om mensen op weg te helpen bij het indienen van een bewonersinitiatief. Iedereen die een idee heeft, groot of klein, kan terecht op deze avond om te kijken welke mogelijkheden er zijn en direct feedback te vragen. Eigenlijk is alles mogelijk, zolang het de wijk maar leuker, beter of mooier maakt.  De avond is verdeeld in drie onderdelen: een informatiemarkt in de hal, workshops in de tuinzaal en pitches van initiatieven in het theater.

Op de informatiemarkt kom je in contact met mensen van onder meer de Wijkraad, Opzoomermee, Cultuurconcreet, Rotterdam Sportsupport, Citylab, het Initiatievenloket, WMO Radar, het Duurzaamheidswinkel, Woonstad en Rotterdams Weerwoord. Zij leggen uit wat zij doen en wat ze voor jou kunnen betekenen bij het uitvoeren van je plan. Ook worden er video’s getoond van eerder uitgevoerde bewonersinitiatieven.  

 In de tuinzaal vinden workshops plaats van ongeveer 20 tot 30 minuten, waaronder ‘Hoe organiseer je een bewonersinitiatief’ van Opzoomermee, ‘Storytelling’ van cultuurconcreet en een ‘Duurzaamheid Pubquiz’. Tussen 19.30 en 20.30 uur zijn er in het theater pitches, waarbij initiatiefnemers hun ideeën kunnen voorleggen en direct feedback krijgen op hun plan.  

 Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig om er zeker van te zijn dat er plek is bij de workshops en eventueel de pitches. Stuur daarvoor een e-mail naar wijknetwerker Sanne Lansdaal, sk.lansdaal@rotterdam.nl. Toegang en deelname aan de workshops is helemaal gratis. U krijgt daarnaast bij binnenkomst consumptiebonnen voor een drankje en een hapje. Hopelijk tot dinsdag 30 mei!  

(Tekst: Bas Ockeloen)Gerelateerde artikelen