Donderdag, 25 juli 2024
Logo de Stadsruit

Initiatievenmarkt Centrumidee

Op 30 mei werd in de hal van Theater Rotterdam de initiatievenmarkt voor het Centrumidee gehouden. Deze initiatievenmarkt werd door de Gemeente Rotterdam georganiseerd, waarbij de wijkraad Centrum nauw betrokken was. Doel van de markt was om kennis te maken met verschillende organisaties om je eigen (toekomstige) idee of initiatief te presenteren of om je te laten inspireren om met een nieuw idee te komen.

De initiatieven moeten bijdragen om de wijk, gezellig, groen, bereikbaar, gezond en inclusief te maken. Deze onderwerpen zijn ook de pijlers van het wijkakkoord van wijkraad Centrum voor de komende jaren.  

In de hal waren verschillende organisaties die je konden helpen met al je vragen en ideeën. Opzoomer Mee verzorgde een workshop hoe je een bewonersinitiatief succesvol kunt organiseren.
Een goed idee begint bij een goed verhaal.

Zo kon je de workshop Storytelling door Cultuur Concreet volgen om andere mensen enthousiast te maken over je idee.  

En als je al een idee had, dan kon je dit in twee minuten in de hal pitchen, waarbij je direct input kreeg van experts. Maar ook Woonstad was aanwezig, omdat zij het heel belangrijk vind dat bewoners in een fijne wijk leven. Zij steunen graag bewonersinitiatieven die de woonomgeving mooier en veiliger maken.

 Ook WMO Radar had een stand, zij willen graag helpen met bewonersinitiatieven die bewoners meer sociaal vaardig en actiever maken. Bij de stand Organisatie Rotterdam Centrum kreeg je een evenementenkalender mee.

Deze organisatie vertegenwoordigd vastgoedeigenaren, winkel en horecaondernemers in het centrum en wil het woon, werk, winkel en uitgaansklimaat zo aantrekkelijk mogelijk maken.

Dit doen zij onder andere met het organiseren en uitgeven van een evenementen kalender 2023. Aan het eind van de avond kon je meedoen met een Pubquiz om je kennis te testen over duurzaamheid.

Het was een geslaagde avond, maar ook een gezellige avond. Onder het genot van een hapje en een drankje kon je op een informele manier kennis maken met organisaties en ideeën, met buurtbewoners, welzijnswerkers, wijknetwerkers en de wijkraad.

Waarbij dank aan de laatste die dit voor de eerste keer had georganiseerd en de wens uitsprak dit volgend jaar te herhalen. Lijkt ons een heel goed initiatief!

(Joke Mulder)Gerelateerde artikelen