Vrijdag, 19 april 2024
Logo de Stadsruit

Inschrijving Rotte Dam Loop geopend

4 maart 2024

Een sportief spektakel langs de oevers van de Rotte

De Rotte Dam Loop staat voor de deur. Het belooft weer een sportief en sociaal festijn te worden langs de kronkelende oevers van de Rotte. Het evenement, georganiseerd door stichting Rotte Dam Loop, trekt wandelaars en hardlopers van alle niveaus en leeftijden aan voor een dag vol sportieve uitdagingen én vooral ook veel gezelligheid.

De derde editie kent maar liefst vier afstanden. Deelnemers kunnen kiezen uit wandelen of hardlopen over een afstand van 5 km, 10 km en 21 km of voor de kidsrun van 1 km. De Rotte Dam Loop vindt plaats op zondag 2 juni 2024. De inschrijving is inmiddels geopend!

Rotte Dam Loop

In 2021 vond de eerste editie van de Rotte Dam Loop plaats. Een succesvol, sportief en sociaal hardloop- en wandelevenement langs plezierrivier de Rotte. De rivier is met haar 18 km bijna een halve marathon lang. Ze kronkelt vanuit de achtertuin van Rotterdam naar het bruisende centrum van deze wereldstad.

De Rotte Dam Loop biedt niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een onvergetelijke reis door de verscheidenheid van het Nederlandse landschap. De Rotte Dam Loop is niet voor niets een social run zonder tijdwaarneming. Deelnemers ervaren de perfecte balans tussen de rust van de natuur en de energie van de stad, wat deze loop tot een speciale en inspirerende ervaring maakt.

Afstanden

In 2024 zijn er maar liefst 4 afstanden

  • 1 km kidsrun (nieuw): een speciaal parcours voor de jongste hardlopers/wandelaars.
  • 5 km funrun (nieuw): ideaal voor gezinnen, vrienden en beginnende hardlopers/wandelaars die willen deelnemen aan een ontspannen en plezierige run in de natuur.
  • 10 km kwart marathon: de klassieke afstand voor hardlopers en wandelaars die hun uithoudingsvermogen willen testen.
  • 21 km halve marathon: een unieke halve marathon van natuurlijke pracht langs de Rotte naar het bruisende stadsleven van Rotterdam. De route biedt hardlopers een onvergetelijke reis van groene landschappen naar stedelijke allure.

De start en finish van de 1 en 5 km zijn bij Outdoor Valley in Bergschenhoek. De 10 en 21 km starten ook bij Outdoor Valley, maar finishen op de Binnenrotte (op de dam!) in hartje centrum Rotterdam.

Echt sociale social run

De Rotte Dam Loop is een run voor iedereen! Om daad bij woord te voegen hanteert de stichting het uitgangspunt dat iedereen deel moet kunnen nemen, ook als de financiële situatie het wellicht niet toelaat. Dat doen zij door diegene die leven rond het bestaansminimum (en geen geld over hebben om mee te doen aan activiteiten als sport) te voorzien van een (sport)kledingpakket incl. sportschoenen en hen gratis deel te laten nemen aan de voorbereidingstrainingen en uiteraard aan de Rotte Dam Loop zelf. Zo kan iedereen genieten van de prachtige omgeving van de Rotte. Meer informatie lees je op www.rottedamloop.nl/fonds.

Inschrijving

De inschrijving is inmiddels geopend! Inschrijven voor de Rotte Dam Loop is mogelijk via de officiële website www.rottedamloop.nl. Deelnemers kunnen zich via dit formulier ook inschrijven voor de voorbereidingstrainingen en/of doneren aan het Rotte Dam Loop Fonds.Gerelateerde artikelen