Donderdag, 25 juli 2024
Logo de Stadsruit

Kaartverkoop 3e editie Floating Cinema @ Maritiem District gestart

“The Shape of Water” ingeleid met muzikaal voorprogramma

Op zaterdagavond 9 september is het zover. Dan wordt de prachtige film “The Shape of Water” op een groot scherm vertoond in jachthaven “The Red Apple Marina”. Voorafgaande aan de film is er al veel te doen in het Maritiem District. In het kader van Open Monumentendag kan men op scheepswerf “De Koningspoort” van alles doen en kan men in de buurt historische schepen bezoeken en gratis rondvaarttochten maken.

Ook kan men zelf met een elektrisch bootje een rondvaart maken door het Maritiem District en/of al dobberend een hapje eten en drinken. Voorafgaande aan de film is er een muzikaal voorprogramma met optredens van diverse lokale artiesten. Kortom, dit wordt een reuze gezellige middag en avond!

Kaartverkoop en muzikaal voorprogramma

Bezoekers kunnen voor €14 een zit plek inclusief een drankje en popcorn boeken. Voor een paar euro meer zit men op een bootje op het water.

Het aantal plekken is beperkt, dus wordt aangeraden om een stoeltje of plek op de boot zo snel mogelijk te boeken. De met 4 Oscars bekroonde film wordt met Nederlandse ondertiteling vertoond.

Er zijn ook diverse leuke arrangementen met eten en varen te boeken op www.floatingcinema.nl. Gasten die met een bootje komen dienen ook een kaartje te kopen à €30 (boot max. 8 meter en incl. toegang voor haar gasten). Bootjes van max. 3 meter lang kunnen gratis aanmeren.

Versterking van het Maritiem District

Floating Cinema wordt georganiseerd door Stichting Maritiem District. Ondernemers en bewoners in het gebied hebben de handen ineen geslagen om deze wijk nóg mooier en levendiger te maken. Met het organiseren van dit evenement hoopt ze wijkbewoners op een andere manier informeel met elkaar te laten kennismaken.

Ook wil ze aan alle Rotterdammers laten zien hoe mooi en bijzonder deze wijk is. Zo kan men al vanaf 16.00u op een van de vele rondvaartbootjes de wijk op eigen tempo vanaf het water ontdekken. Daarna kan er een hapje en drankje worden gedaan op een van de vele terrassen.

Sander Waterval, organisator en directeur van de Stichting Maritiem District: “Deze derde editie wordt groter dan ooit in alle opzichten: het programma is verbreed middels het Open Monumentendag-middagprogramma van Stichting Erfgoedhavens Rotterdam, de film wordt geprojecteerd op een twee keer zo groot doek (12×6 meter!) en omdat deze op de Grote Wijnbrug wordt geplaatst kunnen bezoekers vanaf beide kades de film bekijken waardoor we nóg meer bezoekers kunnen verwelkomen dit jaar. We zien uit naar een prachtige nazomerse avond! We raden bezoekers wel aan zich warm te kleden want het kan ‘s avonds flink afkoelen, zeker op het water.”

Stichting Maritiem District

De stichting werd in 2018 opgericht met als doel om de leefbaarheid en levendigheid van deze wijk te versterken. Dit doet zij onder andere door het organiseren van bewonersavonden om te discussiëren over bepaalde thema’s die er spelen. Ze dient tevens als klankbord voor de gemeente.

Binnen de Stichting is zowel een Ondernemerscollectief als een bewonerscollectief actief. De ondernemers in het Maritiem District bundelen hun krachten om collectief bezoekers en bewoners van het gebied beter te bedienen en hiermee ook zelf succesvoller te worden.

Tekst en foto’s  Sander WatervalGerelateerde artikelen