Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Kennismaking

Mijn naam is Joke Mulder en ik woon in Cool-Zuid waar ik als bewoonster al lang actief ben in de wijk. Vanaf nu kom ik het redactieteam van de Stadsruit versterken. Ik heb er heel veel zin in. M’n leven lang woon ik al in Rotterdam. Opgegroeid in Rotterdam Zuid en al snel verhuisd naar het centrum waar ik aan de kunstacademie fotografie studeerde. Als fotograaf was ik altijd al benieuwd naar de verhalen achter de portretten die ik maakte.

Vooral het menselijke verhaal spreekt mij aan. Zoals de illegale vluchteling die meehelpt in een wijkkeuken, de mevrouw die planten redt uit vuilnisbakken, het ‘poezenvrouwtje’, die zwerfkatten eten geeft, de student die op donderdagavond helemaal los gaat. Maar ook de ondernemer die nog maar net z’n hoofd boven water kan houden, of de welzijnsorganisatie met nieuwe initiatieven.  

Wat ik leuk vind om aan de Stadsruit mee te werken is dat je het centrum een gezicht en stem kan geven, haar verhaal laat vertellen. Dat we als bewoners van het centrum elkaar leren kennen en onze verhalen met elkaar kunnen delen.

Want een ding staat vast, er gebeurt veel in het centrum en de alledaagse en bijzondere verhalen horen daarbij.Gerelateerde artikelen