Zondag, 23 juni 2024
Logo de Stadsruit

Koestraat: Stadsoase

Dag buren! Voor de Koestraat heb ik (Daphne Smit red.) eind 2022 een groot bewonersinitiatief ingediend. Plan Koestraat: STADSOASE viert het samenleven in de stad door buren en bezoekers te verwonderen en verbinden, in een sprankelende groene stadsoase.

De ‘stenige’, vervuilde Koestraat verandert door dit initiatief in een prachtige belevenis voor bewoners en bezoekers. Met (onder meer) het groen en de bonte kleuren van geveltuinen, hangplanten en de bijpassende street art van visual artist Ivonne van den Nieuwendijk, wordt de Koestraat een sprankelende groene stadsoase waar iedereen nog lang van zal genieten.

Ivonne schildert zoals u hier ziet, de prachtigste bloemen, planten en diertjes in de buitenruimte (zie foto). Primeur aan het plan voor de Koestraat is dat het in Rotterdam het eerste plan is waarbij met ‘glow in the dark’-verf wordt gewerkt in de kunstwerken.

Zo kunnen mensen ook in de avond nog genieten en bewonderen. De Koestraat wordt zo een prachtige beleving. Een beleving waarvan bewoners hopen dat iedereen daar heel erg blij van wordt en dat mensen graag mooi willen houden.

Aan woningstichting Havensteder heb ik ook gevraagd om ondersteuning, zodat we het complete plan zo goed mogelijk uit kunnen voeren. De gemeente Rotterdam schuift nog met ons aan tafel. Onderdeel van het initiatief is namelijk ook dat we met de gemeente het vuilprobleem gaan aanpakken.

Dit initiatief heeft dus niet alleen oog voor natuur, kunst en duurzaamheid, maar vooral ook voor verbinding tussen buren en het betrekken van de kinderen uit de buurt om iets te maken waar ze trots op kunnen zijn.

Street art evenement voor kinderen
Ik wilde graag dat kinderen op een leuke, positieve manier worden betrokken bij hun buurt. Daarom is een belangrijk onderdeel van mijn initiatief een evenement speciaal voor georganiseerd voor hen. In april worden de kinderen (6 tot en met 12 jaar) uit onze buurt namelijk in het zonnetje gezet.

Zij hebben de speciale eer om de diertjes te maken die Ivonne verwerkt in de kunstwerken.
Op dit buiten evenement wordt leuke muziek gedraaid en er zullen hapjes en drankjes zijn. Met verf of potlood mogen de kinderen mooie ontwerpen maken van bijvoorbeeld lieveheersbeestjes, vlinders of rupsjes. Deze worden vereeuwigd in de kunstwerken van Ivonne.

De voornaam van de kinderen komt ook nog op hun gemaakte beestje te staan. Zo hebben ze iets prachtigs waar ze nog lang trots op kunnen zijn!

Blijf op de hoogte
Meer informatie over dit evenement volgt. Wilt u op de hoogte blijven of uw kind(eren) alvast aanmelden? Mail mij dan op smitdaph@gmail.com

Vrijwilligers gezocht
Voor dit evenement ben ik op zoek naar buren die het leuk vinden om als vrijwilliger mee te helpen. Vindt u het ook zo belangrijk om iets leuks voor de buurtkinderen te kunnen doen? Bent u creatief en goed in het begeleiden van kinderen? Heeft u misschien zelfs al eerder iets voor kinderen helpen organiseren? Mail mij dan. Ik hoor graag van u!

‘Koestraat: STADSOASE’ wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en Havensteder.

(DS)Gerelateerde artikelen