Donderdag, 25 juli 2024
Logo de Stadsruit

Kunsthal

Doron Langberg Part Of Your World, 1 februari 2024 – 26 mei 2024

Kunsthal Rotterdam toont vanaf 1 februari 2024 de eerste Europese solotentoonstelling van kunstenaar Doron Langberg (1985). Als een van de meest toonaangevende figuratieve schilders van zijn generatie staat Langberg bekend om werk dat subjectiviteit viert. Met weelderig kleurgebruik brengt Langberg zichzelf, zijn familie, vrienden, geliefden en omgeving in beeld. Vaak grootschalig en toch intiem: de schilderijen van Langberg belichten de fysieke ervaring van aanraking, zowel in onderwerpkeuze als in techniek.

Doron Langberg. Part of Your World brengt zestien nieuwe en recente schilderijen samen, variërend van intieme portretten tot monumentale, uitgestrekte landschappen. Ze omvatten universele thema’s als liefde, verlangen en de relatie tot onze omgeving. Veel van Langbergs composities spelen zich af in huiselijke sferen of voor hem betekenisvolle landschappen, zoals de omgeving van zijn ouderlijk huis of het strand van Fire Island voor de kust van New York.

Door alledaagse onderwerpen te verbeelden met intens kleurgebruik en expressieve verf opbreng, maakt hij een connectie met de kijker door te reflecteren op onze meest fundamentele overeenkomsten, zoals onze lichamen, onze relaties tot elkaar en de wereld om ons heen, en onze innerlijke belevingswereld. Zijn kunst nodigt uit tot een gemeenschappelijk begrip van menselijke ervaring, los van beperkende sociale hokjes.”

https://www.kunsthal.nl/nl/plan-je-bezoek/tentoonstellingen/ Adres: Kunsthal Hal 4, Museumpark, Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam 

Tekst Annemarie VoorenGerelateerde artikelen