Donderdag, 25 juli 2024
Logo de Stadsruit

Kunsthal

RELATIONSHIPS, Richard Avedon (1923-2004 tot 6 oktober 2024

Kunsthal Rotterdam presenteert een grootschalig overzicht van de Amerikaanse fotograaf Richard Avedon (1923-2004). De tentoonstelling Relationships belicht in ruim honderddertig foto’s zowel Avedons baanbrekende bijdrage aan de modefotografie als zijn karakteristieke portretfotografie.

Zijn krachtige, expressieve portretten omvatten onder anderen schrijver Truman Capote, actrice Marlene Dietrich, muzikant Bob Dylan, kunstenaar Andy Warhol en actrice en model Nastassja Kinski. Relationships is een viering van Avedons innovatie en creativiteit en laat zien hoe de fotograaf als geen ander de complexiteit en kwetsbaarheid van menselijke relaties kan weergeven.

Richard Avedon is een pionier op het gebied van mode- en portretfotografie. Tijdens zijn carrière fotografeert hij zijn modellen vaak meermaals op verschillende momenten in hun leven, wat de ontwikkelingen in het karakter van de geportretteerden en de unieke relatie tussen fotograaf en onderwerp onthult.

In de tentoonstelling Richard Avedon: Relationships maak je kennis met het brede oeuvre van de meesterfotograaf, krijg je inzicht in zijn werkwijze en ontdek je hoe Avedons kenmerkende portretten van wereldberoemde acteurs, dansers, kunstenaars en literaire grootheden vandaag de dag nog altijd beeldbepalend zijn binnen de fotografie. 

Kunsthal, Westzeedijk 34, 3015AA Rotterdam, Tel.: 010-4400301Gerelateerde artikelen