Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Kunsthal Rotterdam

In the black fantastic

van 19 november 2022 tot 9 april 2023

Stap binnen in een meeslepende ervaring, op het kruispunt tussen werkelijkheid en fantasiewerelden. In the Black Fantastic toont verleidelijke, weelderige en kleurrijke werken van elf hedendaagse kunstenaars uit de Afrikaanse diaspora.

Met grenzeloze verbeeldingskracht en technische virtuositeit kaarten zij racisme en sociale ongelijkheid aan. De kunstenaars verbeelden nieuwe werelden en mogelijkheden en halen inspiratie uit folklore, mythe, sciencefiction, spirituele tradities en afrofuturisme.

Elf hedendaagse Zwarte kunstenaars hervormen verhalen uit het verleden en denken na over hoe de toekomst eruit zou kunnen zien. Tegelijkertijd houden zij zich bezig met de huidige sociale en maatschappelijke uitdagingen.

Zo maakt Chris Ofili een nieuwe versie van de Odyssee met een Zwarte Odysseus. Kunstenaar Hew Locke laat je op een andere manier kijken naar herdenkingsbeelden: zijn ruiterstandbeelden lijken te zijn weggelopen uit een dystopisch landschap.

En Lina Iris Viktor betovert met haar gelaagde serie zelfportretten waarin ze invloeden uit onder andere klassieke mythologie, West-Afrikaans textiel en Aboriginal schilderkunst combineert. Ontdek nieuwe verhalen en voel de fantastische kracht van In the Black Fantastic!

Kunsthal Rotterdam, Museumpark, Westzeedijk 341,3015 AA Rotterdam, 010 – 4400 300

https://www.kunsthal.nlGerelateerde artikelen