Donderdag, 25 juli 2024
Logo de Stadsruit

Kunstproject in zorgcentrum Atrium: True Colors – doet u ook mee?

Zorgcentrum Atrium aan de Karel Doormanstraat gaat vanaf deze zomer grondig verbouwd worden. Het pand is verouderd. Tijdens de verbouwing, die naar verwachting ongeveer een jaar gaat duren, verhuizen de huidige bewoners naar een tijdelijk pand op Zuid. Er wordt onderzocht of in de huidige locatie ook een ontmoetingsplek voor wijkbewoners gerealiseerd kan worden.

De toekomstige locatie is vooral ook bestemd voor bewoners met belangstelling voor kunst, cultuur, filosofie e.d. Op deze unieke locatie midden in het centrum zijn culturele instellingen als Theater Rotterdam en De Doelen immers om de hoek.

Om in aanloop naar de tijdelijke verhuizing van de bewoners een positief gevoel te laten ontstaan en alvast een voorproefje te nemen op de toekomstige plek, organiseert Creatief Welzijn Senioren een kunstproject met bewoners en wijkbewoners met als titel: True Colors.

De bedoeling is om in 5 bijeenkomsten met elkaar een vilten wandkleed te maken, dat later in het vernieuwde gebouw een mooie plek krijgt. Deze creatieve middagen starten op maandagmiddag 4 april om 14 uur. De geplande data zijn verder: 11 april, 25 april, 2 mei en 9 mei.

Uiteraard zijn we afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. Dat betekent dat er met data en mogelijkheden geschoven kan worden, indien nodig.

Bij dit project is plek voor 10 bewoners van Atrium en 10 wijkbewoners. Voor wijkbewoners geldt: leeftijd maakt niet uit (jong en ouder zijn welkom), wel is het van belang om goed met je handen te kunnen werken. Vilten is en proces waarbij je wol inzeept en nat maakt en dan moet uitpersen.

Wij roepen u als wijkbewoner op om mee te doen aan dit bijzondere project met een tastbaar resultaat. Wilt u meedoen of meer informatie? U kunt mailen naar creatiefwelzijnsenioren@gmail.com  of bellen met Martine Romer, tel. 06 3074 9894 of Connie Toet, tel. 06 3366 9363 (van 28 maart t/m 2 april)Gerelateerde artikelen