Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Laagdrempelige yogalessen op de Kipstraat

Met ontzettend veel plezier geef ik iedere donderdagochtend twee yogalessen op de Kipstraat 37. Deze lessen heb ik in september 2021 overgenomen van Marianne de Die-Keus die, naar ik meen, de yoga al bijna 25 jaar verzorgde bij Wmo Radar.

In het begin was het dus wel even wennen voor de trouwe deelnemers; een nieuw gezicht, andere stem en natuurlijk een andere manier van lesgeven. En voor mij was het wennen omdat ik nog nooit ècht oudere mensen had lesgegeven. Inmiddels heb ik mijn draai gevonden en ben ik steeds creatiever in het aanbieden van oefeningen op de mat èn de stoel.

Aangezien de bewegingsmogelijkheden en leeftijden van de deelnemers aardig uiteenlopen komen er soms 3 variaties van één oefening voorbij in mijn uitleg. Ik ben er maar druk mee, haha! De lessen vullen zich voornamelijk met ouderen (wanneer ben je eigenlijk oud??), maar zijn ook zeker geschikt voor jongere mensen die chronische lichamelijke klachten hebben of die gewoon een wat zachtere vorm van yoga willen beoefenen.

Elke week doen we oefeningen die het lichaam soepeler en sterker maken. We bewegen op ons ademritme, doen ademoefeningen afkomstig uit de yogatraditie en zetten onze adem in om een houding te verdiepen.

Zo verbinden we via onze adem lichaam en geest met elkaar en komen tot een meditatieve stilte. Iedere les eindigt met een volledige lichaamsontspanning, zodat je lichaam de tijd krijgt alle oefeningen en houdingen te verwerken.

Ik garandeer je dat je als herboren de les verlaat en dat je na verloop van tijd het diepergaande effect van yoga op je algehele gezondheid gaat ervaren! Ben je benieuwd? Kom dan langs voor een gratis proefles! Het enige dat je nodig hebt is jezelf, kleding waarin je makkelijk beweegt een een grote (hand)doek.

Lestijden: 9:30-10:30 uur en 10:45-11:45 uur.

Adres: Kipstraat 37, Wmo Radar, Docent: Myrte van Zutphen, Kosten: €65,- voor 10 lessenGerelateerde artikelen