Donderdag, 25 juli 2024
Logo de Stadsruit

Leonardo Snelleman een andere kijk op bewegen

Stichting MoveQ Foundation vestigt zich in de Cool met en andere kijk op bewegen.

Leonardo Snelleman is oprichter van de Stichting MoveQ Foundation samen met de vroegere Manager voor Beroepsopleiding Tennisleraren van de Nederlandse Tennisbond (KNLTB) Frank van Fraayenhoven en BSO leerkracht Wivi Bekker.

Met MoveQ willen ze kinderen en hun families nu ook in de Cool verleiden tot gezond bewegen en sporten met plezier. Kinderen van andere wijken zijn uiteraard ook welkom. Kinderen uit andere wijken zijn uiteraard ook welkom.

Leonardo is Zweeds maar heeft een achtergrond als medisch officier in het Noorse leger. Door studies op de Universiteit voor Sport en Wetenschappen in Oslo, Noorwegen, is hij opgeleid als LO Leerkracht en Sportwetenschapper. Hij is ook Bewegings- en Prestatiespecialist binnen Applied Functional Science.

Leonardo werkte onder andere als Nationaal Junior Tennis Coach in Noorwegen, Zweden en Denemarken. Hij was ook Coach op de ATP & WTA Tour en werkte als Expert voor de Internationale Tennis Bond (ITF). In die capaciteit reisde hij met topspelers en leidde Tennis Coaches op over de hele wereld.

Een specifieke interesse

De drijfkracht van Leonardo gaat uit naar het menselijke- en bewegings potentiaal ontwikkelen bij kinderen, jeugd, volwassenen en ouderen.

Waarom koos je Nederland en Rotterdam?

In de Scandinavische landen bestaat geen armoede zoals die in Nederland te zien is. Alleen al in Rotterdam leven ongeveer 110 duizend bewoners onder de armoedegrens.

Omdat MoveQ Foundation een sociale grondgedachte heeft, willen wij deze groep mensen ook graag een mogelijkheid geven om duurzaam te bewegen. Daarnaast is de beweeg/training filosofie waarop MoveQ zijn training baseert, voorlopig nog weinig bekend in Nederland, zegt hij.

Leonardo vond dat een leuke uitdaging om daar wat aan te doen. Daarom wil hij samen met zijn Team zijn holistische filosofie en kijk op gezond bewegen in Nederland verspreiden.

Daarbij komt dat hij in Rotterdam geboren werd. Op vroege leeftijd verhuisde het gezin naar Noorwegen. Zodoende bestaat er toch wel een band met Nederland.

Dat waren de hoofdredenen om onze Stichting in Rotterdam op te zetten. Leonardo houdt daarnaast ook nog bezigheden in Zweden op gang. Als sociaal georiënteerde Stichting willen we iedereen in vooral Rotterdam laten bewegen ook al hebben ze geen geld of affiniteit voor sporten. Dit past naadloos in de missie van Sportbedrijf Rotterdam. Stichting MoveQ verzorgt ook School Clinics en heeft meegedaan in verschillende Events die Sportbedrijf Rotterdam organiseert.

De Stichting was de twee voorgaande jaren bezig in de Tarwewijk maar is nu alleen op Cool, waar hij ook samenwerkt met de school Het Landje Vest. In de gymzaal van het Landje Vest verzorgt MoveQ 3D FamilyFit, voor kinderen en hun ouders.

Leonardo’s uitleg over de MoveQ’ programma’s

3D FamilyFit – een andere kijk op bewegen

Door de drukte van de week is het fijn om even een momentje alleen maar aandacht te hebben voor elkaar. Kom samen met je kind(eren) op een positieve en speelse manier in beweging. Kinderen vinden het leuk als je ze stimuleert en ervaren veel meer bewegingsplezier als jij erbij betrokken bent. 

 • Uniek concept voor ouder en kind met spel en partner-drills.
 • Prikkelt de fantasie, de creativiteit en het oplossingsvermogen als team.
 • Levert een energieke bewegingssessie met uitdagende opdrachten en plezier voor jou/jullie.
 • Versterkt de banden.

Fun2Move – Een andere kijk op bewegen

In de Schiedamse Vest Gymzaal van Sportbedrijf Rotterdam verzorgen wij Fun2Move. Deze training richt zich op kinderen van de groepen 3,4 en 5.

 • Ontwikkelt basis-bewegingspatronen en beweging-functionaliteit.
 • Gevarieerde en doelgerichte taken en spelletjes.
 • Creëert een speelse en veilige omgeving waar kinderen dol op zijn.
 • Levert energieke bewegingssessies.

Ook verzorgen wij Cool2Move. Deze training richt zich op de kinderen van de groepen 6,7 en 8.

Cool2Move – Een andere kijk op bewegen

Of je nu van free-running, voetbal, hockey, dansen, turnen, tennis/padel of

apenkooien houdt, alles komt terug in de lessen. Op een speelse manier leer je bewegingen en skills als fundament voor technieken voor deze en de meeste andere sporten. Zit je al op een sport, dan helpen genoemde vaardigheden je sneller, soepeler meer wendbaar en stabieler te worden door allerlei leuke oefeningen.

Kom samen met een vriend of vriendin en maak het nog leuker.

 • Bouwt op het fundament van MoveQ.
 • Focus op de ontwikkeling van gezond atletisch-, oplossings- en aanpassingsvermogen.
 • Ontwikkelt bewegingsfunctionaliteit en atletische skills voor alle sporten
 • Bewegen voor plezier; geen les is hetzelfde!
 • Het welzijn van het kind staat centraal

Door de samenwerking tussen MoveQ en Jeugd Fonds Sport en Cultuur, kunnen families een aanvraag indienen voor subsidie als ze daar in aanmerking voor komen. Voor meer info neem dan graag contact met ons.

Trainings-dag: Woensdag behalve in Schoolvrije dagen 

Locatie:

3D FamilyFit: 12:45 – 13:30 in de gymzaal van de school Het Landje Vest, Schiedamse Vest 200.

Fun2Move: 14:00 – 15:00 in de gymzaal van Sportbedrijf Rotterdam, Schiedamse Vest 188.

Cool2Move: 15:00 – 16:30 in de gymzaal van Sportbedrijf Rotterdam, Schiedamse Vest 188.

Bewegen en sporten moeten leuk zijn en kinderen pakken. Dan pas kan je ze structureel in beweging brengen. De aanpak is een combinatie van krachttraining (zonder gewichten), mobiliteit (lenigheid), coördinatie en balans (stabiliteit).

Alles komt voor in één oefening. De aanpak is gebaseerd op Applied Functional Science. Het is een holistische kijk op het lichaam, alles hangt samen.

De kinderen van MoveQ krijgen bijna nooit een blessure en dat is niet altijd het geval in trainingen met een traditionele training aanpak. De kinderen worden niet overbelast en leren de grondvaardigheden van het bewegen.

Later komen de atletische aspecten en het inspelen op potentie. De traditionele training is een doodlopende weg.

De focus ligt bij Leonardo op de kwaliteit van het bewegen. Spieren, bindweefsel en pezen/aanhechtingen worden tegelijk ontwikkeld. Zwakkere gedeeltes krijgen aandacht.

Leonardo heeft hiernaast ook meerdere topsporters in Nederland fysiek getraind. O.a.:

Jan Arie van der Heijde – Feyenoord en Willem II, Maaike Huvermann – Vice Wereld Kampioen Freestyle Windsurfen, Artjom Kasparian – vijfvoudig Nederlandse Kampioen Boksen 81 kg en nu 6X gewonnen op K.O. als professioneel bokser. Uriël Maarsen – vijfvoudig Nederlands Kampioen in Padel heren. Nu werkend als Jeugdbondscoach in Padel voor de KNLTB. Hidde Fontain – topgolfer

Momenteel traint Leonardo 

Joy de Zeeuw – 17 jarig tennis toptalent van de KNLTB, en adviseert enkele Scandinavische topsporters.

Samenvatting:

 • Plezier staan centraal.
 • Het gaat ook om gezondheid, vitaliteit, beter functioneren en het verhogen van prestaties.
 • De training is geschikt voor blessurepreventie.
 • Het lichaam en hoofd worden tegelijk getraind.

Leonardo geeft behalve training ook fysio/bindweefsel behandeling.

Hiervoor heeft MoveQ een ultramoderne beweeg en behandelingsruimte in de Zalmhaven Toren “Hight Rise”.

Ook gebruiken we buiten ruimtes in Cool

 • Wil je als volwassen ook graag gezond bewegen en plezier ervaren maar heb nog geen passend programma gevonden? Dan is onze training voor welzijn, vitaliteit en prestatie met afwisselende en speelse oefeningen zeker iets voor jou.
 • Wil je een kinderfeestje onvergetelijk maken of bijzondere sport materialen huren? Dat kan ook.

Interesse? Bezoek onze website www.moveq.org

Mail: info@moveq.org, Mobiel: Leonardo Snelleman: 06-248 41114. 

(Ed de Meijer)Gerelateerde artikelen