Donderdag, 25 juli 2024
Logo de Stadsruit

Maritiem Museum Rotterdam

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers.

Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

Offshore Experience

Ga in de ‘Offshore Experience’ mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Je waant je aan boord van een platform op zee en tot drie kilometer onder water.

Zonder energie kunnen we niet leven. Veel van onze energie uit olie, gas en wind wordt gewonnen op zee. Offshore dus. Het werken op zee is bepaald niet gemakkelijk.

Windkracht 10. Haal jij die heli binnen? De Offshore Experience (advies: 8+) is een uitdagende zoektocht op zee naar energie. Met een veiligheidshesje en helm stap je aan boord van een platform midden op zee. De 360 graden filmprojectie prikkelt je zintuigen.

Ervaar hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun spectaculaire werk op zee doen. Wie lukt het om de heli naar het platform te begeleiden? Om bij drie meter hoge golven een container aan boord van het platform te hijsen? Om de meest geschikte locatie voor een windmolen op zee te vinden?

Het Maritiem Museum ligt op de kruising Blaak-Coolsingel in de binnenstad van Rotterdam. Het museum is uitstekend bereikbaar en ligt op loopafstand van de Erasmusbrug, CS en Markthal. 

Leuvehaven 1/Maritiem District, 3011 EA Rotterdam https://maritiemmuseum.nl/Gerelateerde artikelen