Donderdag, 25 juli 2024
Logo de Stadsruit

Maritiem Museum

Bestemming Havenstad

Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam in de nieuwe tentoonstelling ‘Bestemming Havenstad’. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven. Je komt erachter, hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa.

Rotterdammers nemen je mee in hun verhalen over diverse plekken in de stad, die onmiskenbaar gevormd zijn door de invloed van de haven. Deze expositie is een reis door de tijd, die laat zien dat stad en haven elkaar beïnvloeden en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Stap in het verhaal van de afdamming van de Rotte en reis via het centrum naar Rotterdam Zuid, via het havengebied naar de toekomst. Daarbij kom je prachtige stukken uit onze collectie tegen en hoor je verhalen over turbulente ontwikkelingen.

Ga op reis door Rotterdam in de nieuwe audiotour voor kinderen. Je stapt samen met Mees en tante Jane in een virtuele metro door de tentoonstelling ‘Bestemming Havenstad’. Zo kom je meer te weten over de stad, de haven en de mensen die er wonen. Misschien herken je sommige plekken wel. Zet je koptelefoon op en ga op reis!

Leen even de telefoon van je ouder of begeleider, want daarop kan je de audiotour beluisteren. Scan de QR-code bij de ingang van de tentoonstelling en begin jouw avontuur.

Maritiem Museum Rotterdam, Leuvehaven 1, Maritiem MuseumGerelateerde artikelen