Zondag, 23 juni 2024
Logo de Stadsruit

Met vlag en wimpel… én stickers

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard bestaat dit jaar 750 jaar. In plaats van slingers en ballonnen op te hangen, versiert de jarige met kleurige stickers het hoofdkantoor en andere locaties waar het waterschap werkt aan schoon en voldoende water. Bij de stickers staat ook een qr-code die linkt naar meer informatie. Ook staan bij verschillende werklocaties nieuwe informatieborden vol wetenswaardigheden. Zo maakt het waterschap hun soms onzichtbare werk meer zichtbaar.

Wondere wereld van water

Dat water veilig achter dijken blijft, verscholen door riolen stroomt en weer schoon de natuur ingaat, ervaren veel mensen als vanzelfsprekend. Dat is het niet. Tijdens het jubileumjaar neemt het waterschap mensen mee in de wondere wereld van water. Op verschillende manieren toont het waterschap hoe zij leren van het verleden, acteren in het heden en zorgen voor duurzame oplossingen voor uitdagingen in de toekomst.

Waterbeheer en meer

Wie meer wil weten over het werk van het waterschap kan terecht op de website van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Speciaal voor het jubileum is een interactieve kaart vol informatie gemaakt, waarop verleden, heden en toekomst samenkomen. Ook is ‘de blauwe draad’ te bezoeken, een minitentoonstelling over waterbeheer door de jaren heen. Dit kan tot eind 2023 op doordeweekse dagen van 9.00 tot 17.00 uur in de hal van het hoofdkantoor aan de Maasboulevard 123 in Rotterdam.Gerelateerde artikelen