Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Met zijn allen naar de film!

Ook dit jaar organiseert WORM ism met Cool aan de Gang een zomer vol films in de sfeervolle Eendrachtstuin, Eendrachtsstraat 131 in Rotterdam Centrum.

Elke donderdagavond in de maand juli vertoont Worm vanaf zonsondergang een goede film, die geselecteerd is door een buurtbewoner of ondernemer uit de buurt. De organisatie is in handen van DJ, kunstenaar en kapper, Donn Stone. Als het regent, dan gaat het niet door. Hou onze website en socials in de gaten. Met “Silent disco” headphones. 

Films in de Eendrachtstuin zijn gekozen door de buurt. Aanvang: 21:15. Film: 21:45. Tickets €5,- via worm.org organisatie: Cool aan de Gang – Donn Stone – WORM

Na verspreiding van onze krant zijn er nog 2 films te zien, te weten:

14 juli: Surprise Film (gekozen door Tjon Rockon / Grandeloge ) Tjon Rockon (1971) is theatermaker, geboren en getogen in Rotterdam met roots in Paramaribo. In de straatpopcultuur van eind jaren 80 vond Rockon zijn thuis. Films als Scarface, The One Armed Swordsman en tracks als Protect Ya Neck (Wu-Tang-Clan) boden hierin een anker. Voor de filmtuin presenteert Tjon een filmprogramma dat de bezoekers nog lang bij zal blijven.

21 juli: “The Departed” (gekozen door Mr. Winter) ★8.5 Imdb Actie/Thriller regie: Martin Scorsese 2007/ USA / 151 minuten / Engels met Nederlandse ondertiteling In het hedendaagse Boston infilreert agent Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) in het criminele Iers-Amerikaanse milieu. Maffiabaas Frank Costello (een fabuleuze Jack Nicholson) heeft een informant bij de politie.

Twee mollen, dus, maar wie valt het eerst door de mand? The Departed is een remake van de Aziatische filmhit Infernal Affairs (Andrew Lau, 1999) en tegelijk een ruw portret van hedendaags Amerika. Scorsese laat tussen de zwartgalligheid door toch wat hoop doorsijpelen en kreeg eindelijk zijn langverwachte eerste Oscar.Gerelateerde artikelen