Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Miniworld Rotterdam

Bekijk de beroemdste gebouwen zoals de Erasmusbrug, de Euromast en het stadhuis in het klein

Ontdek de miniatuurstad Rotterdam, wees getuige van de dag- en nachtsimulatie (elke 24 minuten)

Dit kun je verwachten

Miniworld Rotterdam is een indoor miniatuurwereld midden in het centrum van Rotterdam vlakbij Rotterdam Centraal Station. Miniworld laat je op een unieke manier de stad Rotterdam ontdekken: de geschiedenis en architectuur van de stad, de haven, de kust, de polder en de voorstad! Een bijzondere kijk op een prachtig stukje Nederland vanuit vogelperspectief op een oppervlakte van meer dan 600 m² .

Van de 600m2 beslaat de miniatuurversie van de stad Rotterdam zo’n 200 m2 waar je de meest bekende en exceptionele gebouwen van Rotterdam kunt bekijken zoals de Erasmusbrug, de Euromast, Hotel New York, Rotterdam Centraal Station en het Stadhuis. De ruim 50 modellen bestaan uit zowel oude gebouwen als moderne architectuur in Rotterdam.

Behalve de maquettes van Rotterdam kun je in de wonderlijke miniatuurwereld van Miniworld ook nagebouwde typisch Hollandse sfeervolle en uitgestrekte polderlandschappen met talloze taferelen bekijken. Er is een hele wereld te ontdekken en te beleven!

Dankzij de dag- en nachtsimulatie valt elke 24 minuten de avond in de miniatuurwereld in een opeenvolging van prachtige avond- en ochtendkleuren door de lichten in de tentoonstellingshal te dimmen. Duizenden miniatuurlampjes verlichten het nachtelijke landschap in en rond de duizenden modellen. Maar wat nooit verandert is het goede weer – want Miniworld Rotterdam is een overdekte attractie!

Weena 745, 3013 AL Rotterdam, Miniworld RotterdamGerelateerde artikelen