Vrijdag, 19 april 2024
Logo de Stadsruit

Museum Boijmans Van Beuningen

11 februari 2023

Depot Boijmans Van Beuningen

Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Het depot staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in Museumpark in Rotterdam. Bezoekers zien het resultaat van 173 jaar verzamelen. Meer dan 151.000 verzamelde kunstwerken opgeslagen bij elkaar, gerangschikt en gestructureerd in veertien depotruimten met vijf klimaten

Elke dag verwelkomen we bezoekers ook in alle opslag- en werkruimtes van het depot. Zin om deel te nemen en de gehele collectie van dichtbij te zien? Reserveer gratis een plaats aan het begin van je bezoek. Let op, de capaciteit is beperkt. Wil je meer informatie? Vraag het tijdens je bezoek aan een depotmedewerker in het entreegebied van het depot.

Zo werkt de Depot app:

Met de depot app ervaar je de verhalen achter de kunstwerken in het depot. Scan de QR-codes op de vitrines en de depots, bekijk de interactieve beeldverhalen en maak je eigen verzameling.

Met de app heb je alle info in de hand. Er zijn geen tekstbordjes maar met de app vind je bij tienduizenden werken in het depot de belangrijkste informatie: wie heeft het gemaakt, in welk jaar, met welke materialen en technieken, afmetingen en meer.

Museumpark 18, 3015 CX Rotterdam depot boymansGerelateerde artikelen