Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Nieuw bestuur Platform Wederopbouw Rotterdam

Vijf jaar na de oprichting van Stichting Platform Wederopbouw Rotterdam nemen we afscheid van ons huidige bestuur en verwelkomen we een nieuw bestuur bestaande uit Sanne van Manen, Frederik Pöll, Peter Aubert en Annemiek Baljon.

Het is alweer vijf jaar geleden dat de Stichting Platform Wederopbouw Rotterdam opgericht is. In die periode hebben we als Platform veel gerealiseerd. De inhoud van onze informatieve en rijk geïllustreerde website is enorm gegroeid, net als het aantal volgers op social media en nieuwsbrief.

We hebben tentoonstellingen georganiseerd,  recentelijk over de wederopbouw in Kralingen en 80 jaar toerisme in Rotterdam, lezingen en rondleidingen gegeven en educatieve lessen voor verschillende leeftijden ontwikkeld. Ook organiseren we elk jaar een activiteitenprogramma rond Opbouwdag en maakten we een prachtige architectuurgids Rotterdam Wederopbouwstad.

Onze doelen

Met al deze activiteiten is de interesse voor het Platform gegroeid. Zowel bij leken, professionals als culturele partners. En dat is mooi, want onze missie is om het verhaal van de Rotterdamse wederopbouw te vertellen en te laten zien. Om daarmee meer enthousiasme voor deze belangrijke periode te creëren, bewuster naar de stad te kijken, deze beter te begrijpen en je daardoor meer betrokken bij je omgeving te voelen.

Buiten de brandgrens

We doen dit aan de hand van de bestaande stad, die feitelijk één groot museum is en de persoonlijke verhalen. In 2017 begonnen we met de ontginning van de gebieden binnen de brandgrens. Met de aanstaande expositie in het Zomerhofkwartier is deze fase gereed en zijn we klaar om uit te gaan breiden.

Afscheid

Met deze nieuwe plannen geeft het bestuur dat onze stichting oprichtte het stokje door aan een nieuw bestuur. We bedanken onze voorzitter Marco Stout, secretaris Ninke Happel en penningmeester Rob Lugtenburg voor hun inzet van de afgelopen jaren.

In het bijzonder willen we onze voorzitter en stadmaker Marco Stout benoemen, die in 2014 samen met Astrid Karbaat, bureau Monumenten en Cultuurhistorie, het initiatief genomen heeft om het Platform en zijn website op te richten.

Nieuwe bestuursleden

Met veel plezier introduceren we onze nieuwe bestuursleden die zich reeds vol enthousiasme verdiept en ingezet hebben voor onze programmering en toekomstplannen: 

  • Voorzitter Sanne van Manen (architect MVRDV, gastdocent Academie van Bouwkunst)
  • Vice-voorzitters Frederik Pöll (architect/eigenaar bureau frederikpoll, gastdocent Academie van Bouwkunst) en 
  • Peter Aubert (vm. raadslid en fractievoorzitter PvdA Rotterdam)
  • Secretaris Annemiek Baljon (ambassadeur Hotel The Slaak Rotterdam)

Met veel vertrouwen en energie bouwen we gezamenlijk verder aan het Platform.

Met vriendelijke groet,

Paul Groenendijk, Inge Hagenbeuk en Marlies Lageweg namens Platform Wederopbouw Rotterdam

wederopbouwrotterdam.nl

Meer informatie over de leden van de projectteams en de Raad van Advies alsmede de subsidiegevers van Stichting Platform Wederopbouw Rotterdam vindt u op deze pagina.

Foto: Marlies Lageweg, Platform Wederopbouw Rotterdam

Bijschrift: v.l.n.r. Frederik Pöll, Sanne van Manen, Annemiek Baljon en Peter AubertGerelateerde artikelen