Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Nieuwe huurwoningen in de wijk!

De wijk is weer een aantal nieuwe sociale huurwoningen rijker. Misschien heb je al gezien dat er flink verbouwd wordt aan de Kortenaerstraat 4-10, van Brakelstraat 16-26- en Boomgaardsstraat 298 – 308 in Cool-Zuid. Stadswonen Rotterdam werkt hier aan appartementen en studio’s voor jongvolwassenen die net afgestudeerd zijn.

Het woongebouw stamt uit de periode 1865 – 1896 en had ernstige funderingsproblemen. Dit moest aangepakt worden. Stadswonen Rotterdam heeft dit aangegrepen om ook de binnenkant op te knappen en extra woningen te creëren.

Er zaten eerst twee bedrijfspanden en 37 woningen in en nu zijn er 58 studio’s en appartementen en twee bedrijfsruimten. De buitenkant is blijven staan, de fundering is hersteld en de binnenkant is omgebouwd tot moderne woningen.

Begin 2019 is gestart met het verhuizen van de oorspronkelijke bewoners en ondernemers. Stadswonen heeft hier ruim de tijd voor genomen en er is veel aandacht besteed aan de wensen van bewoners.

Iedereen heeft een andere woning gevonden, onder andere in Cool, het Oude Westen of ergens anders.  

 Veel verschillende type woningen

De nieuwe woningen hebben een andere indeling gekregen, om zo meer woningen te creëren en deze geschikt te maken voor de nieuwe huurders. Er zijn studio’s en twee- en driekamerappartementen met één of twee verdiepingen van 40 tot 80 m2. De meeste hebben een tuin of een (Frans) balkon. In het pand is een gemeenschappelijke fietsenstalling

Het pas gerenoveerde gebouw wordt verwarmd door stadsverwarming, is goed geïsoleerd en heeft nieuwe ramen en kozijnen. Hier woon je duurzaam en energiezuinig.

Ondersteuning op een pittige huurmarkt

Het is al jaren niet makkelijk om een woning te vinden in Rotterdam. Niet voor studenten, niet voor starters (en eigenlijk voor niemand).

Stadswonen Rotterdam probeert de doorstroom onder hun huurders te stimuleren door woningen voor net afgestudeerden te bouwen.

Zo kunnen hun huurders na hun studie een geschikte woning vinden en komt de studentenkamer weer vrij voor nieuwe studenten.

 Wie komen daar wonen dan?

De studio’s en appartementen zijn bedoeld voor huidige huurders van Stadswonen Rotterdam die net afgestudeerd zijn en in de leeftijd van 23 tot 27 jaar zijn. Het kunnen één- en tweepersoonshuishoudens zijn. Starters op de woning- en arbeidsmarkt dus die de gezelligheid van de stad niet willen missen én toch rustig willen wonen.Gerelateerde artikelen