Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

NL Doet

De tuin Eendrachtsstraat was aan een grote opknapbeurt toe. Een dik pak bladeren maakte plantengroei onmogelijk en een druk seizoen staat voor de deur. Reden voor de bewoners om een forse aanpak te introduceren. NL doet van het Oranje Fonds was een mooie aanleiding.

Het hekwerk werd versierd met een groot spandoek en kleurrijke vlaggetjes. Het gereedschap werd aangerukt: harken, schoppen, bezems, en rollen grote vuilniszakken. De eerste bewoner arriveert. ‘Even eerst naar de bakker’. Er komt een bonte mengeling van jong en oud, buurtbewoners en actievelingen met hart voor de tuin.

Het winning team gaat als een trein tekeer. 10 Reuze Rotebzakken raken overvol en 3 rollen container zakken moeten bijgehaald worden. Veel rust is er niet bij. Snel een broodje kaas en kipworst naar binnen spelen en dan weer verder. Wie uitkijkt op de tuin laat zijn handen wapperen.

Het team is multicultureel. Als de bladeren zijn opgeruimd en papier, plastic en lege flessen zijn verwijderd, wordt de hele tuin nog netjes aangeveegd. De loodzware banken worden weer op hun plaats gezet. En toen was er koffie met heerlijke chocolade taart.

De bewoners buigen zich nog over komende activiteiten: films in de tuin, open podium, halloween en Kerst, de fameuze talkshow hoog en laag. Dat wordt wat! Een bedankje aan de harde werkers.Gerelateerde artikelen