Donderdag, 25 juli 2024
Logo de Stadsruit

Ontmoeten in Cool uniek

Wel 71 deelnemende buurtbewoners bezochten de maandelijkse buurtmaaltijd. Deze keer werd het een andere maar heel gezellige omgeving, de feestzaal van de Schotse Kerk. Op de tafels allemaal leuke kleedjes en een bloemetje.

De vrijwilligers van Spirit waren al heel vroeg present. Vanaf 10 uur ochtends werd er gekookt. Een heerlijk pompoensoepje. Op de menu stond verder kip met rijst en gemengde groente en spinazie stamppot met runde karbonade. Er was een grote hoeveelheid groente aanwezig en een vla als toetje.

Margriet van Gestel deed de intro. De locatie verandering had te maken met het feit dat de keuken van WORM is uitbesteed. Ze presenteerde de vrijwilligers die extra moesten werken omwille van een defecte afwasmachine.

Verrassing van de dag was de komst van de tropische band Bigi Brasa die al eerder alle voetjes op de dansvloer kreeg. De sfeer was ontzettend gezellig. Jan Maas vulde nog de e-mails aan met het oog op regelmatig contact. Een tipje van de sluier werd opgelicht betreffende toekomstige voorlichtingsprogramma’s. Het was wel even wennen in de nieuwe locatie onder andere ander opschepsysteem, een meer gevarieerd menu.

Iedereen vond het bijzonder lekker en de koks werden in het zonnetje gezet. Het belangrijkste was de ontmoeting tussen diverse mensen en de inzet van de vrijwilligers tot in de laatste uurtjes.

Ontmoeten in Cool is een blijvertje. Wil u ook meegenieten bel Margriet van Gestel 0621887984 of An Huizer 0648198977 of mail naar info@spirit55plus.nl

Tekst Ed de Meijer en foto’s Martine RomerGerelateerde artikelen