Donderdag, 25 juli 2024
Logo de Stadsruit

Opening en feestweek zorgcentrum Atrium

Afgelopen zomer zijn de bewoners van zorgcentrum Atrium “terug” verhuisd naar hun gerenoveerde plek aan de Karel Doormanstraat. Het was ook de bedoeling dat de begane grond verbouwd zou worden tot een meer open plek voor wijkbewoners. Dat heeft wat langer geduurd dan gehoopt, omdat er fondsen nodig waren om de verbouwing van deze ruimtes te kunnen bekostigen. De verbouwing hiervan is nu vrijwel gereed en daarom kan zorgcentrum Atrium in haar nieuwe vorm nu officieel geopend worden. Dat gaat gebeuren in de week van 11 maart a.s.

Omdat in Atrium kunst en cultuur belangrijk zijn voor de bewoners, maar ook voor wijkbewoners die Atrium regelmatig bezoeken is daar ook de nadruk op gelegd in de nieuwe inrichting.

Zo is er een atelier dat ook als open atelier voor de wijk zal gaan fungeren. En er is een restaurant ‘Het Trefpunt’ met lounge en bibliotheek waar jong en oud, wijkbewoners en bewoners van Atrium elkaar kunnen ontmoeten.

In deze ruimtes sieren vergrote oude foto’s de muren. Zo is er een foto van de bouw van Atrium (1958-1959) en een foto van de bioscoop op deze plek in de jaren zestig.

In de openingsweek wordt alle ruimte geboden aan wijkbewoners en andere betrokkenen om het nieuwe Atrium te komen beleven en kennis te maken met het Atelier en het Trefpunt.

Verschillende activiteiten vinden plaats waarbij er elke dag een ander thema is waarin aandacht is voor een bepaalde kunstvorm.

Programma openingsweek Atrium

  • Maandag 11 maart: thema Performing arts/Dans – Met in de middag om 15.30 uur een dans workshop door een lerares van het Scapino Ballet.
  • Dinsdag 12 maart: thema Taalkunst –  +\- 14.00-16.00 uur poëzie en verhalen middag met Jan de Bas en Liesbeth Mende.
  • Woensdag 13 maart: thema Kunst en de christelijke identiteit – programma volgt.
  • Donderdag 15 maart: Grand Opening – inloop vanaf 15.30 uur; feestelijke opening om 16.00 uur.
  • Vrijdag 16 maart: thema Beeldende Kunst – 14.00-16.30 uur; Burenmiddag met High Tea en inloopworkshop in het Atelier.

Voor exacte tijden, eventuele toevoegingen en meer informatie houdt u de posters die binnenkort aan de voorkant van Atrium verschijnen in de gaten of mail naar atrium@leliezorggroep.nlGerelateerde artikelen