Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Samen aan de slag voor een schone Rotte

Troepvis Zaterdag komt er weer aan: elke maand plastic vissen op de Rotte in Rotterdam Noord

Net als vorig jaar kun je elke eerste zaterdag van de maand van april tot en met oktober troepvissen op de Rotte. Op deze Troepvis Zaterdagen gaan we weer met zijn allen aan de slag om de Rotte en omgeving plastic- en zwerfafvalvrij te krijgen. Iedereen die mee wil doen kan tussen 11 – 13 uur bij de steiger bij het Noordplein opstappen op een kayak of sloep en krijgt een afvalgrijper mee.

Troepvis Zaterdag komt er weer aan dus mis het niet en stap een boot. Met Troepvis Zaterdag brengen we alle mensen bij elkaar die zich willen inzetten voor een plasticvrij Rotte. Iedereen die een steentje bijdraagt in welke vorm dan ook is een ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeur’. Je kunt plastic vissen vanaf boten van Plastic Whale, die zijn gemaakt van opgeviste plastic doppen. De KleanupKlup is ook aanwezig met de eigen KleanupBoat en de KleanUpKayaks.

De komende Troepvis Zaterdagen zijn op: 4 mei, 1 juni, 6 juli, 3 augustus, 31 augustus (ipv 7 september vanwege de Wereldhavendagen) en de laatste is op zaterdag 5 oktober Geïnteresseerden. kunnen tussen 11.00 – 13.00 uur het water op bij de steiger aan het Noordplein in Rotterdam Noord. Om voldoende grijpers, zakken en kano’s te hebben kunnen deelnemers zich aanmelden via de website www.derotteplasticvrij.nl. Deelname is gratis.

Verblijf je vaker op de plezierrivier De Rotte als watersporter, of als recreant? Heb je zelf een bootje, sup of kajak, of heb je zin in een wandelingetje langs de kade? Of ben je al De Rotte Plasticvrij Ambassadeur? Doe dan gezellig mee aan de troepviszaterdagen. Dat kan ook op andere plekken langs de Rotte.

Dit project is een initiatief van Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Whale Rotterdam en is onderdeel van het programma Plasticvrije Rotte van gemeente Rotterdam. Voor meer informatie en aanmelden als De Rotte Plasticvrij Ambassadeur: www.derotteplasticvrij.nl.Gerelateerde artikelen