Zondag, 23 juni 2024
Logo de Stadsruit

Schoonmaak het Landje

Naar aanleiding van de Nationale Schoonmaakdag namen bewoners van Cool met Manou van Poppel als trekker het initiatief om de hele omgeving rond het Landje grondig schoon te maken.

Een twaalftal actievelingen jong en oud gingen met prikkers aan de slag en wisten wel 15 grote groene zakken te vullen met papier, flessen en plastic. Vooral de parkeerplaats bij de Russische Kerk was ronduit een verschrikking van blikjes tot hele gin-whisky en jenever flessen opgesmukt met bergen wietzakjes.

De schoonmakers hielden er de moed in en besloten dat zoiets voor herhaling vatbaar is. Jan Nass van de Waalse Kerk zorgde na afloop voor koffie en appeltaart. Al bij al was het een hele gezellige namiddag. Rita de Jong, wijknetwerker, legde enkele vervuilde containerplekken vast op de gevoelige plaat.

Vaak zijn het nieuwe bewoners die hun grote dozen niet kwijt kunnen. Ze belanden naast de afvalbak en krijgen gezelschap van andere troep.

We moesten weer denken aan de Coolse veegploeg van 25 jaar geleden, die de voorloper werd van de Roteb-veegploeg. Cool Schoon is een hot item.

(EdM)Gerelateerde artikelen