Zaterdag, 25 mei 2024
Logo de Stadsruit

Slimme hulpmiddelen voor thuis.

WMO Radar ondersteunt langer zelfstandig blijven wonen.

Ouderen willen vaak langer in hun huis blijven. Maar misschien nemen de ongemakken toe en wordt dat lastiger. Gelukkig zijn er veel hulpmiddelen om u veiliger te houden.

WMO Radar heeft een project met als titel ‘Slim in Huis: Slimme hulpmiddelen voor thuis’. Er is een kijkwoning mee uitgerust. Via 06-21220880 kunt u met Germaine Rellum een afspraak maken voor bezichtiging. Deze ‘comfortwoning’ bevindt zich op korte afstand van Pier 80 in Delfshaven.

Een paar voorbeelden van ‘slimme hulpmiddelen’.

Als stofzuigen steeds lastiger wordt hebt u misschien iets aan een ‘robotstofzuiger’. Dat is een stofzuiger die zelf stofzuigt en leert hoe hij het huis door moet gaan. Het apparaat heeft een oplaadbare batterij.

Ouderen voelen zich soms wat kwetsbaar. Bijvoorbeeld als de bel gaat terwijl er niemand wordt verwacht. Met een videohuisbel is binnen te zien wie er aanbelt zonder te openen. U kunt kiezen om te openen of niet. Dat geeft een gevoel van veiligheid.

Veel senioren hebben een alarmknop. Dat is een doosje met maar één knop die u in kunt drukken en degene die u zelf aangewezen hebt wordt gebeld. Dat is belangrijk als u bijvoorbeeld gevallen bent.

Met ‘slimme’ hulpmiddelen wordt langer zelfstandig wonen in eigen huis mogelijk.

Woont u in de Stadsdriehoek wilt u meer weten over deze slimme hulpmiddelen? U kunt contact opnemen met seniorencoach Mieke Melis, mmelis@wmoradar.nl / 06-11384140Gerelateerde artikelen