Donderdag, 25 juli 2024
Logo de Stadsruit

Staat jouw woning nog als een huis?

Subsidie voor funderingsonderzoek Witte de Withkwartier

In Rotterdam zijn veel woningen op houten palen gebouwd. Dat was vroeger heel normaal, omdat hout werd gezien als een van de sterkste materialen. Maar houten palen kunnen door de jaren heen worden aangetast, wat tot funderingsproblemen kan leiden.

Houten paalfundering
De fundering zit onder de grond en is nooit te zien. Alleen door funderingsonderzoek te laten doen weet je wat de kwaliteit van je fundering is. De gemeente Rotterdam heeft Steenvlinder gevraagd om in het Witte de Withkwartier woningeigenaren te helpen bij het funderingsonderzoek.

Staat jouw woning op houten palen? Dan krijg je nu de kans om de fundering met subsidie te laten onderzoeken. De gemeente betaalt onder voorwaarden tot maximaal 75% van de kosten.

Samen met Wooncorporatie Woonstad
Door je fundering tijdig te laten onderzoeken waarborg je niet alleen je veiligheid, maar ook de waarde van jouw huis. Als jouw woning in Witte de Withkwartier op houten palen staat, ontvang je begin maart een brief van ons. Vanaf dat moment vind je op onze website www.mijnfundering.nl een kaart met de adressen waar het om gaat. Hier staat ook meer informatie over het project.

Informatiebijeenkomst
We nodigen je dan graag uit voor een informatiebijeenkomst eind maart. We zullen je dan alles vertellen over de mogelijke problemen, het belang van funderingsonderzoek en over de beschikbare subsidie en begeleiding.

Samen zorgen we ervoor dat jouw woning weer staat als een huis.

(SG)Gerelateerde artikelen