Donderdag, 25 juli 2024
Logo de Stadsruit

Stadspodium Live

Tijdens Stadspodium Live kunt u genieten van de mooiste liveacts, ieder met een eigen persoonlijk verhaal vertaalt naar prachtige en openhartige livemuziek. Ontspan, bezin en laat je meenemen door een muzikale reis.

Zondag 24 juli  The Kaseko Vanguards, van 15.00 uur tot 16.00 uur 

Een ding is zeker: je zal niet stil blijven staan! Op zondag 24 juli brengen The Kaseko Vanguards hun ritmische, maar vooral energetische en gezellige klanken naar het Stadspodium.

The Kaseko Vanguards is een Surinaamse Kaseko groep uit Rotterdam en Den Haag. Kaseko muziek is een traditionele Surinaamse dans-muziekstijl dat vorm kreeg in de jaren 60. Kaseko gaat hand in hand met gezelligheid en heel veel plezier. Kom je ook meeswingen?

Vocals – Linka
Vocals en keys – Citton
Gitaar- Reve
Basgitaar- Guno
Skratjie – Dwight
Snare drum – Urvin

Zondag 31 juli Sanne Sanne, van 15.00 uur tot 16.00 uur 

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen hun hart ophalen bij Sanne Sanne op zondag 31 juli. Haar muziek is een genre-overstijgend droomlandschap van loops, lyriek en intieme composities. Als meermaals onderscheiden vocaliste, vibrafoniste en componiste weet ze zich feilloos te bewegen tussen de klanken van de muziek. Ook omringt ze zich op het podium met elektronica, diverse percussie-instrumenten en de Xylosynth. De perfecte ingrediënten om met een veelvoud aan klanken en muziek-weefsels een geweldige performance te bieden. Op zondag 31 juli brengt ze deze klanken naar Rotterdam. Naast musicus is Sanne een getalenteerd fotografe en filmmaakster; ze ontwerpt haar eigen artwork en regisseert zelf haar video’s. 

Zondag 7 augustus 14:00 – 17:00

Op 7 zondag augustus dansen we tussen 14.00 en 17.00 uur Slow Bal op het Grote Kerkplein. Laat de zomer maar komen want we gaan buiten swingen op het Stadspodium!

De workshop
De workshop Slow Bal wordt gegeven door Slowfeet Studio. Daarna kan iedereen vrij dansen op muziek van The Blue Ramblers! Je hebt geen (vaste) danspartner nodig, dus kom langs en swing mee!

Over Slow Bal
Slow Bal is een Swingdans uit de jaren ’40. Je danst het op de langzame jazzmuziek uit die tijd. Het is een speelse en vooral ook elegante dans. Het is vooral ontzettend leuk om te leren en te dansen!

Toegang: gratis
Workshop: 14.00-15.00
Vrij dansen: 15.00-17.00

Over The Blue Ramblers
The Blue Ramblers bestaat uit een groep bevlogen musici die op authentieke wijze de tijdloze muziek van de jaren twintig, dertig en veertig van de vorige eeuw vertolken.

Informatie:
Stadspodium Rotterdam
Locatie: Grotekerkplein, voor de Laurenskerk
Toegang: gratis

www.stadspodium-rotterdam.nlGerelateerde artikelen